Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Otvoren natječaj kojim se potiče korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima

Županija kućanstvima daje milijun kuna za solarno grijanje i kondenzacijske kotlove

Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Više informacija može se dobiti na broj telefona 01/4961-210, radnim danom od 8 do 16 sati ili na e-mail: uog@zagrebacka-zupanija.hr

U sklopu projekta “Poticanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima“ Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan milijun kuna kojim će sufinancirati ugradnju fotonaponskih sustava i kondenzacijskih plinskih kotlova u obiteljskim kućama na svom području.

Zagrebačka županija Nagrađeni najbolji mladi pobjednici državnih natjecanja

Od 15.000 do 20.000 kuna

Na natječaj se mogu prijaviti fizičke osobe koje su vlasnici obiteljskih kuća na području Zagrebačke županije, s prebivalištem na adresi prijavljenog objekta. Maksimalni iznos sredstava koji pojedini korisnik može ostvariti za ugradnju fotonaponskih sustava iznosi 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno 20.000 kuna. Nadalje, maksimalni iznos sredstava za ugradnju kondenzacijskih plinskih kotlova također iznosi 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno 15.000 kuna.

Pod pojmom prihatljivi troškovi podrazumijevaju se troškovi nabave i postave fotonaponske elektrane na vlastitoj kući, troškovi ugradnje i nabave dvosmjernog brojila te kondenzacijskih plinskih kotlova.

Najtečaj je otvoren do 15. srpnja, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/4961-210, radnim danom od 8 do 16 sati ili na e-mail: uog@zagrebacka-zupanija.hr.

Potpisan Ugovor o sufinanciranju preventivnih programa Programi prevencije pomažu učenicima koji dođu u kontakt s drogama da kažu – ne

Rok prijave 15. srpnja

Na natječaj se može prijaviti elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na internetskoj adresi eprijave.hr. Potrebno je pritom ispuniti odgovarajući obrazac i učitati propisanu dokumentaciju u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave, potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od sedam dana od dana ispunjavanja ePrijave. Prijavni se obrazac šalje bez već priložene dokumentacije, preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V. P.P. 974, 10,001 Zagreb. Također, prijaviti se može i preporučenom poštom, tako da se popunjeni zahtjev s pripadajućom dokumentacijom pošalje na navedenu adresu najkasnije do 15. srpnja. Zahtjev se može i osobno dostaviti u pisarnicu na 6. katu na istoj adresi.

Na natječaju su sudjelovala djeca iz vrtića te učenici osnovnih i srednjih škola Natječaj „Sisak  – grad umjetnosti i sporta“ Uručene nagrade najboljim mladim likovnjacima