Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija

Nagrađeni najbolji mladi pobjednici državnih natjecanja

Foto: Zagrebačka županija
Županija ove godine nagrađuje na tri zasebna prijma, a svi nagrađeni osvojili su jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima

Nagrađeni su učenici osnovnih i srednjih škola koji su na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe u konkurenciji komornih sastava te na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u pojedinačnim kategorijama osvojili jedno od prva tri mjesta.

Sportaši Prijam kod župana "Sportaši su vrijedni ambasadori županije"

Prijam za učenike koji su na spomenutom natjecanju osvojili pobjednička mjesta, njihove mentore i roditelje, Županija je organizirala u Vršilnici, dijelu kompleksa Novih dvora Jelačićevih u Zaprešiću.

Na dvama spomenutim natjecanjima, koja organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, učenici glazbenih i umjetničkih škola koje djeluju na prostoru Županije osvojili su pet prvih, šest drugih i četiri treća mjesta.

Svima nagrađenima, uključujući mentore, poklon-bonove uručio je župan Stjepan Kožić.

– Osim učenika, na ovaj smo prijam pozvali i njihove roditelje. Mislim da su oni, uz angažman mentora i ravnatelja škola, izuzetno bitni u postizanju rezultata svoje djece – istaknuo je župan.

Najuspješnije na državnim natjecanjima Županija ove godine nagrađuje na tri zasebna prijma.

Radovi su pri kraju, a investicija je vrijedna 13,7 milijuna kuna Župan Stjepan Kožić obišao gradilište u Posavskim Bregima Isti uvjeti školovanja za sve – 155 učenika uskoro će na tjelesni u novu sportsku dvoranu

Nakon mladih glazbenika u Zaprešiću, Županija je, na prijmu u Samoboru, nagradila i učenike osnovnih i srednjih škola koji su jedno od prva tri mjesta osvojili na predmetnim i strukovnim državnim natjecanjima, natjecanju mladih tehničara i natjecanju iz katoličkog vjeronauka.

Najuspješnijima, ali i njihovim mentorima, nagrade – poklon-bonove uručili su župan Stjepan Kožić i njegova zamjenica Nadica Žužak.

– Zahvala djeci na rezultatima koje su ostvarili, a mentorima što su ih vodili i podržavali. Kada na jednome mjestu okupite toliki broj izvrsnih mladih ljudi, onda se sigurno može reći da županija ima budućnost – kazao je župan.

Zanimljivo je izlaganje “Uči ili si gotov!“ održala Daniela Miljan, certificirana medijatorica, a svoje radove izložili su inovatori Srednje strukovne škole Samobor.

dodijeljene nagrade Nives Radić i Roko Fržop najbolji su sportaši Šibensko-kninske županije

Danas će pak u Gradecu Županija nagraditi i osvajače prvih triju mjesta na državnim sportskim natjecanjima.