Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Županija raspisala natječaj

Za poduzetničke zone i inkubatore Županija osigurala 1,7 milijuna kuna

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Sredstva se dodjeljuju gradovima i općinama za izradu projektne dokumentacije za infrastrukturu u zoni, ali i za uređenje zemljišta i okoliša u zoni

Zagrebačka je županija uputila javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 1,7 milijuna kuna za programe ili projekte vezane uz poticanje razvoja poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenog 2019. godine.

Garešnica Tri nova stanara uselit će se u poduzetnički inkubator

Maksimalno milijun kuna

Poticajna sredstva dodjeljuju se gradovima i općinama za izradu projektne dokumentacije za infrastrukturu u zoni. Osim toga, poticajna se sredstva dodjeljuju i za gradnju te uređenje infrastrukture do zone i u zoni, uključujući energetsku, komunalnu, prometnu i komunikacijsku infrastrukturu. Nadalje, sredstva se dodjeljuju i za uređenje zemljišta i okoliša u zoni.

Također, poticaj se može ostvariti i za izradu projektne dokumentacije za gradnju poduzetničkih inkubatora te za samu izgradnju i opremanje inkubatora.

Pojedini korisnik može ostvariti maksimalni iznos sredstava od milijun kuna, a postotak sufinanciranja ovisi o indeksu razvijenosti grada ili općine.

Tako, za projekte jedinica lokalne samouprave (JLS) prvog, drugog, trećeg i četvrtog stupnja razvijenosti Zagrebačka županija može izdvojiti do sto posto iznosa vrijednosti projekta. Nadalje, za gradove i općine petog i šestog stupnja razvijenosti maksimalni iznos sufinanciranja iznosi do 80 posto ukupne vrijednosti, dok one najrazvijenije jedinice lokalne samouprave koje se nalaze u sedmoj i osmoj skupini razvijenosti mogu ostvariti maksimalnu potporu do 60 posto iznosa vrijednosti.

Predavanje za poduzetnike Predstavljen poduzetnički inkubator u Orahovici

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve gradove i općine na svom području da svoje prijave dostave najkasnije do 30. studenoga 2019. godine.

Tekst javnog poziva i druge informacije nalaze se na internetskoj stranici zagrebačka-županija.hr, a više se informacija može dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo na broj telefona 01/6009-415.

Prijavljuje se elektronički

Prijava projekata vrši se isključivo elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na adresi eprijave.hr. Prilikom prijave potrebno je ispuniti odgovarajući obrazac te učitati propisanu dokumentaciju koja uključuje skenirane dokumente u pdf i jpg formatu u sustav za prijavu projekata.

Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od sedam dana od dana ispunjavanja ePrijave. Obrazac se šalje preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10,001 Zagreb s naznakom “Javni poziv za prijavu programa/projekata za sufinanciranje poticanja razvoja poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora u Zagrebačkoj županiji za 2019. godinu“. Također, prijavni obrazac može se i osobno predati u Pisarnicu Zagrebačke županije koja se nalazi na već spomenutoj adresi na šestom katu.

petrinja Potpisan ugovor za poduzetnički inkubator