Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Priznanje za suradnju uz Dan općine Hrvatska Dubica

Županija će obnoviti i zgradu Osnovne škole Ive Kozarčanina

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Ovdje nema banke, ovdje je pošta sve. Važna je uloga pošte na ovom području. Donedavno je pošta radila cijeli dan, a sada pola radnog vremena. Zahtijevat ćemo od uprave Hrvatske pošte da se to vrati na staro, istaknuo je župan Žinić

Župan Ivo Žinić primio je, u povodu Dana općine, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća zahvalnicu Općine Hrvatska Dubica Sisačko-moslavačkoj županiji za izuzetno dobru suradnju.

Oštećena cesta kroz Donje i Srednje Mokrice Sad sanacija, a nagodinu potpuna rekonstrukcija

Nemaju ni banku

– Moram izraziti veliko zadovoljstvo suradnjom u Hrvatskoj Dubici te činjenicom da provodimo zajedničke projekte s Općinom, od asfaltiranja do obnove županijskih cesta na dubičkom području. Pomogli smo i u osnivanju dječjeg vrtića preko naše osnovne škole, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je suglasnost za još jednog kuhara. Prostor je općina imala, a mi smo pomogli i nabavom vozila za prijevoz hrane od škole do vrtića te opremanjem igrališta dječjeg vrtića koje je nužno za takvu ustanovu – rekao je župan Žinić pozvavši u obraćanju na nastavak zajedničkih napora za stvaranje što boljih uvjeta života na području ove općine, kao i cijele županije.

Župan je istaknuo kako očekuje i suradnju državnih institucija kako se stanovništvu ne bi otežavao život na ovom području. Dodao je kako je u svim projektima koji se provode važna i uloga državnih institucija.

– Ovdje nema banke, ovdje je pošta sve. Važna je uloga pošte na ovom području. Donedavno je pošta radila cijeli dan, a sada pola radnog vremena. Zahtijevat ćemo od uprave Hrvatske pošte da se to vrati na staro jer je to jedino mjesto gdje mještani mogu u ovoj općini plaćati svoje račune, podignuti novac itd. – napomenuo je župan istaknuvši kako je Županija intervenirala kad su se pojavili problemi s radom ljekarne i ambulante u Domu zdravlja.

Maksimalni doseg automobila s jednim punjenjem je 449 kilometara Prvi električni automobil u županijskoj upravi Župan: Isplativ je, godišnja ušteda na održavanju i gorivu je 30.000 kn

Najavio je i skorašnji početak radova na energetskoj obnovi zgrade OŠ Ive Kozarčanina.

– To je jedan od većih projekata koji nas očekuje u ovoj godini, vrijedan više od 4,2 milijuna kuna, čime će Hrvatska Dubica praktički dobiti posve novu školu. Dobit će zgrada u novom ruhu – najavio je župan Žinić.

Energetsku obnovu škole kao jedan od najvećih projekata istaknula je i načelnica Hrvatske Dubice Ružica Karagić.

Niz europskih projekata

– Mislim da smo dosta postigli ove godine, imali smo nekoliko projekata iz europskih fondova. Povukli smo 4,059 milijuna kuna za projekt Zaželi – radimo i pomažemo. DVD Hrvatska Dubica dobio je projekt za rekonstrukciju i dogradnju vatrogasnog spremišta u vrijednosti 3,478 milijuna kuna. Najvažnije što smo uspjeli ostvariti osnivanje je dječjeg vrtića u Hrvatskoj Dubici za 20 djece, pri OŠ Ive Kozarčanina i tu smo imali odličnu suradnju sa Županijom – rekla je načelnica.

Proslavljen Dan grada Popovače Žinić: Suradnja s Popovačom rezultirala je nizom velikih projekata Energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Sisku Prvo veće ulaganje u zgradu u gotovo pola stoljeća