Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Proslavljen Dan grada Popovače

Žinić: Suradnja s Popovačom rezultirala je nizom velikih projekata

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama, dok je župan održao pozdravni govor, kao izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović

Župan Ivo Žinić je, kao osobni izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović nazočio svečanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače, održanoj u povodu Dana grada Popovače. Grad je sa Sisačko-moslavačkom županijom proveo niz velikih projekata od kojih je zasigurno najvažniji dovršetak gradnje i otvorenje Osnovne škole Zorke Sever, zasigurno najmodernije škole ovoga trenutka u Hrvatskoj.

kod Doma kulture Postavljena spomen-ploča za branitelje u Popovači

– Grad Popovača jedna je od jedinica lokalne samouprave, gdje je Županija, u zadnjih nekoliko godina, uložila velika sredstva u brojne zajedničke projekte. Dakako, najveća investicija je OŠ Zorke Sever, investicija vrijedna 68 milijuna kuna, čija će vrijednost, nakon otplate kredita za popratne sadržaje i infrastrukturu biti i znatno veća – rekao je župan dotaknuvši se i početka radova na ulazu u Lonjsko polje "Crna roda" u Osekovu.

– Grad Popovača na rubu Lonjskog polja i Moslavačkog gorja doista ima velike uvjete za razvoj turizma, ali i gospodarstva, stoga dosta ulažemo i u infrastrukturu. Tu se mora pohvaliti gradonačelnika zbog zajedničkih projekata po modelu financiranja 50-50 posto gdje je obnovljeno više od šest kilometara županijskih cesta. U ovoj se godini planiraju još brojna ulaganja, energetska obnova područnih škola vrijedna je više od sedam milijuna kuna dok će u obnovu pet objekata NPB “Dr. Ivan Barbot” Popovača biti uloženo gotovo devet milijuna kuna – istaknuo je župan Žinić najavivši i spektakularan projekt „Kuća vina – svijet škrleta“, koji će svojima arhitektonskim izgledom postati zasigurno jedan od prepoznatljivih simbola ovog područja.

Razgovor sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem Pri vrhu smo po korištenju novca iz EU, transparentno vodimo Županiju pa građani imaju uvid u sve financije

– Zahvaljujući boljem gospodarskom rastu i dobroj poreznoj reformi, proračun je znatno porastao. Možemo reći da je to zavidna brojka za male gradove od 47 milijuna kuna od kojih je 20 milijuna vezano za projekte na koje je Grad aplicirao – rekao je gradonačelnik Popovače Josip Mišković spomenuvši i početak gradnje dječjeg vrtića, težak 12 milijuna kuna, završetak reciklažnog dvorišta...

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljene su i nagrade te priznanja. Nagradu za životno djelo dobio je posmrtno Dane Nikšić. Godišnje nagrade dodijeljene su Bernardi Rešetar, Iani Cvetko te Udruzi mažoretkinja, dok su priznanja uručena Radio Moslavini i Stjepanu Šašku.

izletište petrinjaca Najviši vrh Hrastovičke gore dobiva vidikovac transparentnost Predstavljena brošura "Proračun u malom 2019"