Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
transparentnost

Predstavljena brošura "Proračun u malom 2019"

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Sastoji se od prikaza proračunskih prihoda i primitaka te plana rashoda i izdataka uz objašnjenje samog proračuna

Brošuru “Proračun u malom 2019.“ predstavio je župan Ivo Žinić, sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom.

– Ovom za nas uobičajenom i transparentnom praksom objave “Proračuna u malom“ u jednostavnom i prihvatljivom obliku želimo obrazložiti prihode i rashode te projekte koje namjeravamo ostvariti – rekao je prilikom predstavljanja župan Ivo Žinić.

Bjelovar otvara proračun građanima, moći će vidjeti kako se troši gradski novac transparentnost Bjelovar otvara proračun građanima, moći će vidjeti kako se troši gradski novac

“Proračun u malom“ sastoji se od prikaza proračunskih prihoda i primitaka te plana rashoda i izdataka uz objašnjenje samog proračuna, zatim ulaganja kroz upravne odjele kao i njihove programe, projekte i aktivnosti kojima se želi, kako se ističe, postići ravnomjeran razvoj cijele županije.

– Tiskali smo je u 25.000 primjeraka i podijelili na 11 mjesta, od Novske, Kutine i Popovače preko Siska, Hrvatske Kostajnice, Petrinje i Gline do Dvora, Gvozda i Lekenika. Kompletno stanovništvo svih 19 jedinica lokalne samouprave imat će ovime mogućnost uvida i praćenja proračuna. Proračun je ove godine za 100 milijuna kuna u prihodnoj strani veći nego što je bio u 2018. godini. Ukupni konsolidirani proračun, sa svim ustanovama kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija, iznosi ove godine 954,381.063,74 kune – dodao je župan.

Izglasavanje proračuna za 2019. i projekcija proračuna za 2020. i 2021. bila je najzanimljivija točka od njih ukupno 29 na 14. sjednici Vijeća Gradski vijećnici izglasali proračun za 2019. godinu Rekordni proračun Slatine od gotovo 117 milijuna kuna

Ukupni proračun za 2019. je tako umanjen za dug prenesen iz prošle godine, 893,302.081,74 kune.