Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Na Klisu održano savjetovanje načelnika općina Splitsko-dalmatinske županije

Boban: Koordiniranim nastupom može se doći do kvalitetnih rješenja

Foto: Splitsko-dalmatinska županija
– Načelnike općina u našoj županiji zanima rješavanje slični problema koje imamo, a sve kako bismo svojim stanovnicima osigurali bolje životne uvjete  – rekao je kliški načelnik i domaćin sastanka Jakov Vetma

U Etno-agro parku Stella Croatica na Klisu održano je savjetovanje načelnika općina iz Splitsko-dalmatinske županije, u organizaciji Jakova Vetme, načelnika Općine Klis i člana Upravnog odbora Hrvatske zajednice općina.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, koji je i sam više puta bio inicijator sastanaka svih gradonačelnika i načelnika s područja Splitsko-dalmatinske županije, izjavio je da ga raduje što su se načelnici općina sastali i razgovarali o temama koje su 
od velike važnosti za lokalnu zajednicu.

Zajednička rasprava

– Uvijek ću podržavati ovakve sastanke i zajedničku raspravu o onim temama u lokalnim sredinama koje najbolje mogu razumjeti oni koji svoju općinu žive 24 sata dnevno, a to su načelnici. Smatram kako se koordiniranim nastupom i razmjenom mišljenja može doći do kvalitetnih rješenja, na dobrobit građana. Zahvaljujem i Jakovu Vetmi na  organizaciji ovoga događaja – izjavio je župan Boban.

U dvosatnom razgovoru nazočni načelnici iznijeli su svoje viđenje o aktualnim problemima s kojima se svi suočavaju. Razgovaralo se o sufinanciranju predškolskog odgoja, na temelju održane radionice, a potom i o statusu javnog prijevoza u Republici Hrvatskoj.

Teme su bile i odnos jedinica lokalne samouprave i države kad je riječ o statusu čestica (općenarodna imovina) te načinu uklanjanja ilegalnih deponija s državnih parcela, o novom zakonu o geoizmjeri, intervencijskom planu za Dalmatinsku  zagoru itd.

– Načelnike općina u našoj županiji zanima rješavanje slični problema koje imamo, a sve kako bismo svojim stanovnicima osigurali bolje životne uvjete  – rekao je kliški načelnik Jakov Vetma.

Najvažniji problemi

Kao najvažnije teme istaknuo je sufinanciranje predškolskog odgoja i javnog prijevoza te imovinsko-pravne poteškoće na koje 
nailaze pri realizaciji projekata.

– Hvala Hrvatskoj zajednici općina koja nas okuplja, a želja nam je ovakve sastanke održavati češće i zajedničkim naporima rješavati probleme. Hvala i županu koji nam daje podršku u svemu tome – izjavio je Jakov Vetma.