Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Četvrtu godinu zaredom održana Startup Europe Regatta

Boban: “Punim jedrima brodimo naprijed kroz ICT sektor”

1/5
Foto: SDŽ
Strategija, timski rad i inovacija povezuju startupove s jedrenjem, smatraju organizatori jedinstvene konferencije

Četvrtu godinu zaredom investitori, mentori te predstavnici startupa i korporacija okupili su se na Startup Europe Regatti, jedinstvenom dvodnevnom događaju koji se održava u Splitu. Konferencija spaja poslovne prilike s jedriličarskim sportom.

Na rivi 25 štandova

Prvoga dana manifestacije svoja iskustva i znanja na panel-diskusijama održanim u podrumima Dioklecijanove palače izmijenili su brojni uspješni poduzetnici, znanstvenici, investitori, gospodarstvenici te stručnjaci iz polja IT-a. U isto vrijeme, na splitskoj rivi, predstavnici 25 startup tvrtki na štandovima su zainteresiranim posjetiteljima predstavili svoje proizvode i programe.

Drugog dana u splitskom akvatoriju svi sudionici konferencije sudjelovali su i u jedriličarskoj regati. Naime, strategija, timski rad i inovacija, tvrde organizatori, zajedničko je i startupovima i jedrenju.

– Ovo je zaista velik događaj gdje na jednom mjestu povezujemo mladu startup scenu, na kojoj i sami radimo više godina kroz 
projekt ICT Županija s uzvanicima, gostima iz HBOR-a, HNB-a i nekih uspješnih tvrtki. Ovo je prilika da se naši mladi startupi 
upoznaju s dionicima poslovne scene, da razmijene iskustva i povežu se. Istodobno, na rivi se predstavljaju brojni startupi, zaista se ima što vidjeti, brojne tehnološke tvrtke razvijaju se u našem gradu – kaže Damir Brčić, voditelj projekta ICT Županija, suorganizatora događaja.

Župan Blaženko Boban kaže da mu je vrlo drago što je Splitsko-dalmatinska županija, nakon što je tri godine bila sponzor ove 
konferencije, postala suorganizator.

– To je posebno zadovoljstvo jer je Frane Šesnić, inicijator i organizator konferencije iz Zagrebačkog inovacijskog centra, prepoznao kapacitet i potencijal ICT Županije. Kada se jedan ovakav event održava u Dalmaciji, ne može biti bez popratnih sadržaja, zato me veseli ova regata dok su nam uvaženi gosti iz cijele Europe u Splitu i Županiji. Mi punim jedrima brodimo naprijed kroz ICT sektor – poručio je Boban.

Najavio je u prvoj polovici sljedeće godine otvaranje inkubatora koji će dati snažan zamah startupima i ICT sektoru.

Spojili jedrenje i IT sektor

Frane Šesnić, organizator događaja, ocijenio je kako je ovogodišnja konferencija bila najuspješnija do sada. Brojni sudionici iz inozemstva imali su prigodu upoznati se s našim potencijalima.

– Hrvatska ima najveći čarter na svijetu i velik potencijal u razvoju novih tehnologija. Zato smo to dvoje spojili na jedinstvenoj konferenciji – kaže Šesnić koji je na ovaj način spojio svoje dvije strasti.