Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Bogata trpeza i cvjetne instalacije na Gastro-flori

1/2
Foto: Grad Garešnica
Bogat program ponuđen je posjetiteljima garešničke turističke manifestacije

U Garešnici je održana tradicionalna turistička manifestacija Gastro-flora 2019., jedna od najpoznatijih gradskih manifestacija koju organizira garešničko Udruženje obrtnika, Turistička zajednica Sjeverna Moslavina, Grad Garešnica i gradski Komunalac.

Garešnici odobren projekt “Želim znati i raditi” Pozivni centar prvi u Tehno parku od 1. srpnja

Kao i uvijek, Gastro-floru otvorio je gradonačelnik Josip Bilandžija, a među brojnim uzvanicima na otvorenju je bio i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac. Predsjednica garešničkog Udruženja obrtnika Daniela Kelava na svečanosti otvorenja uručila je zahvalnice Udruženju obrtnika Šibenik, Komunalcu Garešnica i Garešničkim mažoretkinjama, a predsjednik Obrtničke komore Bjelovar Goran Grgić plakete začetnicima gastroizložbe Kati Kapelac i Velimiru Žuncu.

Prvog je dana na gradskoj tržnici održana 10. Obrtnička gastroizložba, sudionici su pripremali i besplatno dijelili hranu posjetiteljima, a na njihovim stolovima bilo je specijaliteta od dalmatinske kuhinje do slavonskih jela. Manifestacija je nastavljena drugi dan Sajmom cvijeća u gradskom parku na kojem su uz bogatu ponudu cvijeća pažnju posjetitelja plijenile i lijepe cvjetne instalacije.

Održan je i raznolik zabavno-kulturni i sportski program te je izvedena kazališna predstava za djecu.

Garešnica Grad će financirati gradske udruge Za kulturu 80.000, a braniteljima 60.000 kn