Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnici odobren projekt “Želim znati i raditi”

Pozivni centar prvi u Tehno parku od 1. srpnja

Foto: Grad Garešnica
Vrijednost projekta je nešto više od milijun kuna, a trajat će dvije godine

U Garešnici se očekuje 20 novih radnih mjesta u dogledno vrijeme, a sve to zahvaljujući projektu koji je ovih dana odobren. Cilj je projekta "Želim znati i raditi" zapošljavanje marginaliziranih društvenih skupina na području Garešnice i Hercegovca te se njime žele osigurati uvjeti za njihovo socijalno uključivanje u društvo i izlazak na tržište rada. Ciljanu skupinu educirat će se o poduzetništvu te će proći praksu kod uspješnih poduzetnika kako bi dobili informacije o pokretanju vlastitog poslovanja. Vrijednost projekta nešto je veća od milijun kuna, a trajat će dvije godine.

Garešnica Grad će financirati gradske udruge Za kulturu 80.000, a braniteljima 60.000 kn

Privodi se kraju i realizacija najveće investicije u Garešnici financirane novcem EU, odnosno zgrade Tehno parka Garešnica vrijedne 21,5 milijuna kuna koja je izgrađena u Poduzetničkoj zoni Kapelica. Izgradnja te poslovne zgrade potaknula je i daljnja ulaganja u poduzetničku zonu do koje je dovedena kompletna infrastruktura, a ovih se dana dovršava i prilazna cesta do državne ceste Garešnica – Kutina.

Radovi teku prema roku i Tehno park će biti završen tijekom svibnja. U poslovnoj zgradi bit će smješteno 20-ak poduzetnika kojima će se ponuditi povlašteni zakup poslovnih prostorija, razne edukacije, besplatan internet, konferencijska dvorana i druge povlastice. Iako se njegovo otvorenje može očekivati najranije za mjesec dana, već je poznat prvi investitor. Riječ je o tvrtki Creditexpress Hrvatska koja će u Tehno parku otvoriti pozivni centar koji će s radom početi 1. srpnja. 

Riječ je o prometnici dugoj 4380 metara, vrijednost radova iznosila je 3,235.885,72 kune Grad Garešnica Cesta u Dišniku napokon završena