Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad Garešnica

Cesta u Dišniku napokon završena

Riječ je o prometnici dugoj 4380 metara, vrijednost radova iznosila je 3,235.885,72 kune
1/7
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Uređenu cestu otvorili su župan Damir Bajs i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija

Dobra vijest dočekala je stanovnike Dišnika pokraj Garešnice gdje je krajem prošloga tjedna konačno otvorena novoobnovljene prometnica Kapelica – Dišnik. Riječ je o prometnici dugoj 4380 metara. Vrijednost radova iznosila je 3,235.885,72 kuna, a radovi su se financirali po modelu pola-pola, odnosno 50 posto Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije te 50 posto Grad Garešnica. Nastavak je to ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u cestogradnju na području Garešnice, kao i tamošnje Gradske uprave koja neće stati na ovome projektu.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Garešnica Mještani Dišnika spremaju feštu za završetak ceste

– Prije točno godinu dana stanovnicima Dišnika obećao sam ovu prometnicu i neizmjerno sam sretan što smo došli do realizacije tog obećanja te se ujedno i zahvaljujem Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na velikoj pomoći. Mogu samo najaviti daljnje aktivnosti gradske uprave na pripremama i za asfaltiranje preostalog dijela makadamskih cesta u Dišniku, i to od mjesnog doma prema Velikoj Bršljanici te na dionici kroz Ćukovac. S obzirom na to da je Grad Garešnica sufinancirajući asfalt kroz kapeličko-dišnička brda pomogao Županiji na obnovi te županijske ceste sada se nadam da će Županija pomoći Gradu da se asfaltira preostali dio nerazvrstanih cesta u Dišniku – istaknuo je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Mještani su s oduševljenjem dočekali asfaltiranje te ceste na koju su čekali godinama. Najteže im je, kažu, bilo ljeti kad se zbog prašine koja se dizala nakon prolaska automobila nije moglo normalno živjeti. Tako su mještani zadovoljni završetkom projekta priredili feštu za sve koji su zaslužni za obnovu prometnice.

vrijednost radova iznosi 3,2 milijuna kuna Sedam milijuna kuna ulaganja u cestogradnju na području grada Garešnice u proteklih godinu dana Strahu od suše staje se na kraj Dišnik dobiva vodovod, bunari idu u zaborav