Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
vrijednost radova iznosi 3,2 milijuna kuna

Sedam milijuna kuna ulaganja u cestogradnju na području grada Garešnice u proteklih godinu dana

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Time će se omogućiti ne samo bolja prometna povezanost ovih naselja već će se i unaprijediti kvaliteta života mještana

Riječ je o dionici dugoj 4380 metara, a vrijednost radova iznosi 3,2 milijuna kuna. Radovi se financiraju  u partnerskom odnosu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Garešnice prema modelu pola-pola, odnosno 50% iznosa financira Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije,a 50%  Grad Garešnica.

akcija u bjelovaru U obnovi gradskog rekreacijskog parka Borik sudjeluju i najmlađi

Obnovu prometnice Kapelica- Dišnik mještani su dugo iščekivali, a modernizacija navedene dionice bit će od velikog značaja kako za njih, tako i za sve građane grada Garešnice. Time će se omogućiti ne samo bolja prometna povezanost ovih naselja već će se i unaprijediti kvaliteta života mještana.

- Ova cesta nam puno znači. Stanovnici koji tu žive živjeli su u prašini, teškim uvjetima. Hvala županu i gradonačelniku i svima koji su sudjelovali u tom projektu. Desetak je obitelji s kapeličke strane koje žive ovdje i ova cesta će možda potaknuti i neke ljude da se vrate nazad u ovaj lijepi kraj te da tu ostanu živjeti - rekla je Đurđica Šetit, predsjednica Mjesnog odbora Kapelica.

Strahu od suše staje se na kraj Dišnik dobiva vodovod, bunari idu u zaborav

- Obnova ove ceste veliko je zadovoljstvo za sve naše građane. Ovo je prekrasan kraj koji pruža jako puno mogućnosti za razvoj voćarstva, vinogradarstva, turizma i naravno da nam je bila velika želja da u tome sudjelujemo, podignemo kvalitetu življenja i mogućnost razvoja naših OPG-ovaca - rekao je gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija.