Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Strahu od suše staje se na kraj

Dišnik dobiva vodovod, bunari idu u zaborav

Foto: Grad Garešnica
Za radove na vodoopskrbi u Garešnici kod Hrvatskih voda osigurano je ove godine više od dva milijuna kuna

S početkom iduće godine stanovnici Dišnika kraj Garešnice neće se morati brinuti o presušivanju bunara jer im napokon stiže vodovod, najavljuje direktor Komunalca Dražen Bengez.

Sastanak gradonačelnika i načelnika Program raspolaganja državnim zemljištem

Projekt gradnje vodovoda u Dišniku kraj Garešnice kandidiran je Hrvatskim vodam u čiji je plan ušao za 2019. godinu, a njegov završetak očekuje se do kraja iste. Riječ je o radovima koje će sufinancirati i Grad Garešnica, a koji će mještanima Dišnika napokon osigurati opskrbu pitkom vodom, naročito u ljetnim mjesecima kada redovito ostaju bez vode čak i za vrijeme blage suše.

Nije to jedina dobra vijest kada je riječ o vodovodu na garešničkom području jer je na natječaju Hrvatskih voda prošao i projekt gradnje novog arteškog bunara na vodocrpilištu Garešnica vrijedan pola milijuna kuna koji će također sufinancirati Grad Garešnica. Taj će zdenac, kaže Bengez, osigurati redovnu opskrbu vodom do spajanja na magistralni cjevovod koji se gradi iz pravca Grubišnog Polja. Gradnjom novog bunara osigurat će se dovoljna količina pitke vode za sljedeće tri godine. 

Obilazak mjesnih odbora Gojlo i Zbjegovača Gradnja cesta, vodovoda i novog Doma u Zbjegovači

U planu za ovu godinu je i financiranje projektne dokumentacije za gradnju dovodnog cjevovoda Veliki Zdenci – Hercegovac i vodoopskrbne mreže Garešnica – Kajgana – Tomašica – Ilovski Klokočevac.

Osim toga, osigurana su sredstva i za sustav poboljšanja regulacije potoka i sanacije curenja vode. Sveukupno, kaže direktor Bengez, za radove na vodoopskrbi u ovoj godini kod Hrvatskih voda osigurano je više od dva milijuna kuna. 

Župan Damir Bajs i ravnatelj Fonda Dubravko Ponoš obišli su radove na Osnovnoj školi Garešnica u sklopu kojih će se obnoviti i školsko-sportska dvorana BBŽ među vodećim županijama po korištenju Fonda za energetsku učinkovitost Osnovna škola Garešnica dobit će novo ruho vrijedno 11 milijuna kuna, đaci će ići na nastavu u potpuno obnovljenu zgradu