Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Sastanak gradonačelnika i načelnika

Program raspolaganja državnim zemljištem

Foto: Grad Garešnica
Sastanak je organizirao HDZ-ov saborski zastupnik Miro Totgergeli

HDZ-ov saborski zastupnik Miro Totgergeli u Garešnici je okupio pet gradonačelnika i 19 načelnika općina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a središnja tema o kojoj su razgovarali bila je izrada Programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem.

Bjelovarsko-bilogorska županija za podrubriku okrugli stol 'Energetska obnova zgrada- RH puževim korakom' Bjelovarsko-bilogorska županija prednjači u energetskoj obnovi zgrada u javnom sektoru

– S obzirom na to da su gradonačelnici i načelnici s područja naše županije istaknuli da im je problem što nemaju često kolegije na kojima bi mogli iznijeti svoje aktualne probleme, a onda i naći rješenja za njih, uzeo sam si za pravo da s vremena na vrijeme iniciram ovakve sastanke. Kako bi o aktualnim problemima dobili relevantne odgovore, na ovakvim skupovima sudjeluju i mjerodavne osobe iz Ministarstava koje odgovaraju na pitanja lokalnih čelnika – rekao je zastupnik Miro Totgergeli te dodao kako od 23 općine i grada iz županije koji su napravili Programe raspolaganja državnim zemljištem, 20 ih je poslano u Ministarstvo poljoprivrede.

S obzirom na to da je sedam općina to napravilo izvan roka njihove programe je u sljedećih mjesec dana u Ministarstvo trebala poslati Županija. Prošlo je gotovo osam mjeseci, a Županija je u Ministarstvo poslala samo dva programa i to je problem koji su istaknuli načelnici općina. Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak rekao je da su do sada u Ministarstvu zaprimljena 374 prijedloga Programa od kojih je suglasnost dobilo 111.

Za ostale su u tijeku izmjene i dopune, a nada se da će uskoro suglasnost dobiti i preostali programi iz Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi jedinice lokalne samouprave mogle početi raspolagati s državnom zemljom i provoditi natječaje.

Radovi su vrijedni 14 milijuna kuna Obnavlja se i dograđuje škola u Velikom Trojstvu Osnovnoškolci će dobiti pet učionica i dva kabineta, a za 52 najmlađih sagradit će se novi vrtić