Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Obnavlja se i dograđuje škola u Velikom Trojstvu

Osnovnoškolci će dobiti pet učionica i dva kabineta, a za 52 najmlađih sagradit će se novi vrtić

Radovi su vrijedni 14 milijuna kuna
1/11
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Županija trenutačno ima potpisanih oko 50 ugovora vezanih uz europrojekte ulaganja u školstvo koji vrijede otprilike 200 milijuna kuna

Dogradnja osnovne škole u Velikom Trojstvu kraj Bjelovara i gradnja vrtića za čak pedesetak djece novi je, ali i jedan od najvrednijih projekata vezanih uz obrazovanje u toj županiji te vrijedi 14 milijuna kuna. Riječ je o partnerskom odnosu Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Veliko Trojstvo koji će, koristeći i sredstva Europske unije, realizirati ovaj projekt. Tako će Županija iz vlastitog proračuna pomoći s 4,6 milijuna kuna, Općina Veliko Trojstvo s dva milijuna kuna, a 7,2 milijuna bespovratnih sredstava povučeno je iz fondova EU.

Bjelovarsko-bilogorska županija za podrubriku okrugli stol 'Energetska obnova zgrada- RH puževim korakom' Bjelovarsko-bilogorska županija prednjači u energetskoj obnovi zgrada u javnom sektoru

Potpisan ugovor s izvođačima

Za ovaj projekt ovih je dana potpisan ugovor s izvođačima radova, tvrtkama Bistra iz Đurđevca, KonimB i Škrinjica iz Zagreba. Projektom će se rekonstruirati osnovna škola, sagradit će se dodatne učionice i pomoćne prostorije, te će se sagraditi dječji vrtić s jaslicama koji će pohađati dvije vrtićke grupe po 20 djece starije od 3 godine i jedna jaslička grupa za 12 djece, ukupno njih 52.

Postojeća zgrada osnovne škole prostire se na 1968,12 m² (prizemlje, 1. kat, 2. kat s potkrovljem). Rekonstrukcijom školske zgrade doći će do rušenja stražnjeg prizemnog dijela škole u kojemu se nalaze radionice i spremišta, a izvest će se novi otvori, pregradni zidovi i ojačat će se postojeća konstrukcija, te će biti rekonstruirano 191,25 m² građevinske bruto površine. Dogradnja se izvodi sa sjeverne i zapadne strane postojećeg objekta sve do sportske dvorane koja se hodnikom spaja sa školom. Dogradit će se 1528,49 m² građevinske bruto površine.

ŠTETA 10.000 KUNA Pored jelena lopatara i divlje svinje, odlučili ukrasti 10 ovaca

Projektom će škola dobiti pet učionica, dva kabineta, nove sanitarne čvorove, sanitarni čvor za invalide i podiznu platformu za invalide, polivalentnu dvoranu i prostorije za domara i spremište, ukupno 849,34 m² rekonstruiranog i dograđenog prostora. Na dječji vrtić odnosi se 767,51 m², a prostor se sastoji od dnevnih boravaka za vrtić i jaslice, garderoba, kancelarija, sanitarnih prostorija i izolacija, spremišta, praonice i kuhinje.

– Kada govorimo o projektima u školstvu Bjelovarsko-bilogorske županije, reći ću da Županija trenutačno ima potpisano oko 50 ugovora vezanih uz europrojekte koji vrijede otprilike 200 milijuna kuna. U tim projektima Županija je preuzela obvezu sufinanciranja svog dijela. Kad je riječ o ovom projektu, on je ipak drukčiji od svih onih koje sam sada naveo. To je jedan od najjačih projekata koji se provode u našoj županiji, ali i u RH vezano uz školstvo. Zahvalio bih se i načelniku općine koji je bio i pokretač toga projekta, ali i ravnateljici Vranješević koja je vodila projekt u ime Županije. U tom partnerskom odnosu BBŽ je odlučio projekt sufinancirati iznosom od 4,6 milijuna iz svog proračuna – istaknuo je župan Damir Bajs.

Zadovoljna i ravnateljica

Najsretniji po završetku projekta bit će trojšćanski mališani pa je ravnateljica škole Sanja Vranješević izrazila zadovoljstvo.

Bolnica u Varaždinu mjere zadržavanja i privlačenja bolničkog osoblja Još jedan liječnik ostaje raditi u županijskoj bolnici Bjelovar Župan Damir Bajs i ravnateljica Biljana Balenović potpisali ugovore o dogradnji Medicinska škola dobiva nove učionice, specijalizirane kabinete i laboratorije