Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Mještani Dišnika spremaju feštu za završetak ceste

Foto: Grad Garešnica
Na vrtiću je zamijenjena stolarija, postavljen novi ulaz s prednje strane objekta te je zamijenjena i postavljena nova ograda kao i nekoliko novih sprava za dječju igru...

Završen je projekt poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjem vrtiću „Maslačak“ Garešnica – područni vrtić Garešnički Brestovac, prijavljen na Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Vrijednost radova nakon provedbe projekta je 1,037.040 kuna, od čega je udio Ministarstva 829.632 kune, dok preostali trošak od 207.408 kuna snosi Grad Garešnica.

vrijednost radova iznosi 3,2 milijuna kuna Sedam milijuna kuna ulaganja u cestogradnju na području grada Garešnice u proteklih godinu dana

Zamijenjena je stolarija, obnovljeni su vodovod i kanalizacija, zamijenjen dio elektroinstalacija i centralnog grijanja, ugrađena je nova sanitarna oprema i postavljene pločice, zamijenjeni su parketi i osvježeni zidovi, postavljen novi ulaz s prednje strane objekta te je zamijenjena i postavljena nova ograda kao i nekoliko novih sprava za dječju igru. Osim na vrtiću, u Dišniku se privode kraju radovi na asfaltiranju županijske makadamske ceste kroz kapeličko-dišnička brda u dužini 4,2 kilometra. Riječ je o investiciji vrijednoj 3,8 milijuna kuna koju s po 50 posto financiraju Grad Garešnica i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Mještani su s oduševljenjem dočekali asfaltiranje ceste na što su čekali godinama. Najteže im je, kažu, bilo ljeti kad se zbog prašine koja se dizala nakon prolaska automobila nije moglo normalno živjeti. Asfaltiranje će, kako doznajemo, biti završeno ovih dana, a potom će se urediti i bankine. Nakon završetka radova mještani će prirediti feštu, novac za njezinu organizaciju već su počeli skupljati, a na proslavu će pozvati sve zaslužne za obnovu.

Strahu od suše staje se na kraj Dišnik dobiva vodovod, bunari idu u zaborav