Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
PRIMOPREDAJA U ŽUPANIJI

Bogatiji za tri nova sanitetska vozila

Foto: pszupanija.hr
Nova vozila vrijedna su 1,27 milijuna kuna, a idu u Pleternicu, Pakrac i Požegu

U Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije održana je primopredaja tri nova sanitetska vozila u vrijednosti od 1,27 milijuna kuna. Vozila će korisnicima usluga ove ustanove omogućiti bržu i kvalitetniju zdravstvenu skrb.

Ravnatelj Zavoda Fabijan Barišić naglasio je kako je pola iznosa sufinancirala Požeško-slavonska županija, dok je ostatak novca za vozila financirao županijski Zavod za hitnu medicinu. Vozila idu na tri lokacije – u Pleternicu, Pakrac i Požegu, s tim da će vozilo namijenjeno pakračkom području služiti za prijevoz životno ugroženih osoba na respiratoru prema kliničkim bolničkim centrima u Osijeku i Zagrebu.

ŽUPANIJA IM POMAŽE U OBRAZOVANJU Isplaćene stipendije učenicima i studentima

Vozila mlađa od dvije godine 

– S nova tri vozila Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije došao je do prosječne starosti vozila ispod dvije godine, što mislim da je zaista primjer u Republici Hrvatskoj kvalitetesredstava kojima se služimo te, naravno, i brige za naše bolesnike – rekao je ravnatelj Fabijan Barišić. Ključeve triju novih vozila koja su odmah puštena u promet ravnatelju Zavoda uručio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

– Kada gledamo kroz cijelu ovu godinu, briga za žitelje naše županije provodila se i preko naših bolnica, kroz nabave novih uređaja, aparata, pripreme i edukacije liječnika te je također i Domu zdravlja Požeško-slavonske županije kupljeno nekoliko vozila. Nova vozila koja stižu su upravo odgovor da će oni koji su eventualno ugroženi imati sigurnu vožnju te dobra vozila koja su dobro tehnički opremljena i u kojima se zaista može zbrinuti pacijenta koji se prevozi do određenog odredišta – rekao je Tomašević.

Sigurnost pacijenata

On je naglasio kako će županija i dalje nastaviti s opremanjem zavoda i ostalih institucija. Cilj je omogućiti da sigurnost pacijenta bude na najvišoj razini i da ekipa sastavljena od kvalitetnog i stručno osposobljenog medicinskog osoblja u dobrom vozilu u najkraćem mogućem roku stigne do ugrožene osobe.

CRVENI KRIŽ Akcija darivanja krvi u Šibeniku: ''Krvi uvijek fali, pogotovo u ovakvoj situaciji''

Župan Tomašević je na kraju dodao kako mu je drago da se u ovo vrijeme kada svi vodimo borbu protiv koronavirusa događaju i ovakve stvari koje će biti od velike važnosti pri pomoći pacijentima, pa i onima oboljelim od COVID-19.