Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Završila energetska obnova

Bolji uvjeti rada za tisuću učenika Tehničke i Graditeljske škole

Obnovljene su radionice za dvije međimurske srednje škole
1/15
Foto: Međimurska županija
Uloženo je nešto više od sedam milijuna kuna, od čega je milijun i pol kuna osigurala Međimurska županija

Tisuću učenika Tehničke škole i Graditeljske škole u Čakovcu dobilo je na korištenje suvremenije prostorije za praktičnu i laboratorijsku nastavu. Školske radionice površine oko 1100 četvornih metara, izgrađene 1983. godine, prošle su energetsku obnovu i u njih je uloženo sedam milijuna kuna, od čega je milijun i pol kuna osigurala Međimurska županija. Potrošnja toplinske energije za grijanje smanjena je za 61 posto i zgrada je iz energetskog razreda C prešla u razred B.

Gornji Mihaljevec Gornji Mihaljevec Gradit će se dvorana vrijedna 10 milijuna kuna

Dražen Blažeka, ravnatelj Tehničke škole, kaže da školska zgrada i radionice imaju dovoljno prostora i za budući Centar kompetentnosti u sektoru strojarstva. Župan Matija Posavec napominje da se ulaganjem u obrazovanje prije svega ulaže u ljude koji su najsnažnija karika gospodarstva svake zemlje.

Međimurska popevka Sjednica na kojoj se donosi odluka sazvana je za kraj studenoga Međimurska popevka na korak do UNESCO-ove liste nematerijalne kulturne baštine

– Povezivanje tvrtki, odgovarajućeg obrazovanja te osiguravanje uvjeta za bolje učenje i rad, zasigurno će rezultirati još uspješnijim i snažnijim gospodarstvom naše male, ali u poduzetničkom smislu velike županije. Ovom investicijom nećemo stati. Do kraja godine završit ćemo i otvoriti još nekoliko energetski obnovljenih škola i dvorana. Iako je u ovoj godini u obrazovanje uloženo više od 260 milijuna kuna, prostora za daljnji napredak ima i u budućnosti ćemo biti još uspješniji – zaključio je župan Posavec.

Čakovec Nezaposlenost Poslodavci tražili 4348 radnika, na burzi 2220