Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Pomoć Zagrebačke županije

Bolnici Gornja Bistra donirali sanitetsko vozilo

Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Sanitetsko vozilo koštalo je 250.000 kuna, a ključeve je uručio župan

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra dobila je vozilo za sanitetski prijevoz. Ravnatelju bolnice Renatu Mittermayeru ključeve vozila uručio je župan Stjepan Kožić.

Završen projekt u Svetoj Nedelji Reciklažno dvorište otvoreno od 2020.

– Maksimalno se trudimo osigurati sredstva za bolje funkcioniranje ove bolnice. Za nabavu ovoga vozila osigurali smo 250.000 kuna. Vozilo je bilo nužno kako bi se osigurali primjereni uvjeti za prijevoz malih bolesnika na pretrage koje nije moguće obaviti u ovoj bolnici – rekao je župan. Bolnica se dosad koristila vozilom starim 17 godina, s kojim je najviše problema, zbog neadekvatna grijanja, bilo zimi.

– Sada smo dobili novo, potpuno opremljeno vozilo s posebno grijanim stražnjim prostorom, sa sanitetskim nosilima i rampom za djecu u kolicima. Time smo osigurali višu razinu zdravstvene zaštite za naše bolesnike. Zahvala Županiji! – poručio je Mittermayer.

Primopredaji vozila prisustvovao je i načelnik Bistre Krešimir Gulić, podsjetivši da su stvoreni osnovni preduvjeti za gradnju nove bolnice, jer postojeća, smještena u nekadašnjemu dvorcu, radi u neadekvatnim uvjetima.

Župan Stjepan Kožić obišao obnovljenu OŠ Milke Trnine u Križu U 11 godina, Zagrebačka županija uložila je više od 17 mil. kuna u školu u Križu

– Lokacija je odabrana, država je darovala zemljište, u proračunu bolnice osigurana su sredstva za izradu projektne dokumentacije, Općina je riješila prostorno-plansku dokumentaciju i osigurat će potrebnu infrastrukturu – kazao je Gulić.