Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
BLAGDANSKI UGOĐAJ UNATOČ PANDEMIJI

Božićne jaslice na glavnom gradskom trgu

Foto: Radio Orahovica
Prva svijeća je upaljena u nedjelju 29. studenoga, kada je i započelo došašće, odnosno vrijeme intenzivne pripreme za Božić.

Mjesec dana uoči Božića betlehemska štalica “došla” je u Orahovicu, piše radioorahovica.com. Jaslice s figurama tek rođenog Isusa, Marije i Josipa te mudraca koji su se došli pokloniti Kristovu rođenju, ove su godine postavljene na pozornici na središnjem gradskom trgu. Već su ranije, također u centru Grada, postavljene četiri adventske svijeće.

Uspješna suradnja Grada i Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Orahovica će dobiti centar za kardiovaskularnu rehabilitaciju

Prva je upaljena u nedjelju 29. studenoga, kada je i započelo došašće, odnosno vrijeme intenzivne pripreme za Božić.

Iako je ispred jaslica postavljen natpis “zabranjeno diranje”, iz Grada Orahovice još jednom su pozvali građane da ne prelaze ogradu jaslica i ne diraju postavljene figure, a sve kako se ne bi oštetile, odnosno kako bi u izvornom stanju dočekale Božić.

Hoćemo li ove godine imati bijeli Božić, to još ni meteorolozi ne znaju, premda bi prema nekim najavama upravo na najradosniji blagdan moglo zabijeliti.

No jedno je sigurno, a to je da će svi ovi sadržaji, kao i neizostavni božićni ukrasi i lampice i u ovo teško vrijeme epidemije i koronakrize donijeti dio božićne čarolije, nadu i vjeru u bolje sutra i barem vratiti osmijeh na lica ljudi.