Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ADVENTSKO VESELJE

Božićnica od 500 kuna svakom srednjoškolcu

Općina je postala dio sustava e-novorođenče
Foto: Općina Dubrava
Općina subvencionira i prijevoz, također u visini od 100 kuna mjesečno po učeniku, a usto im osigurava besplatne udžbenike i radne bilježnice.

Vrijeme je došašća, ali nije nalik bilo kojem do sada. Vremena su stresna zbog epidemije koronavirusa, a mnogi će zbog socijalnog distanciranja svoju obitelj moći vidjeti jedino putem videoveze. Dubrava će ove izazovne godine, uz potporu Općinskog vijeća, razveseliti sve srednjoškolce s područja općine, i to “božićnicama” u iznosu od 500 kuna.

umirovljenici POMOĆ ZA BLAGDANE Božićnice za 3400 umirovljenika

Javljaju to iz uprave Općine, a ovo je samo jedna od skupina koja će ove godine dobiti svoj božićni bonus. Jer božićnice dobivaju i umirovljenici, i to u iznosu od 150 kuna za one kojima je mirovina do dvije tisuće kuna, a oni s prihodima iznad tog iznosa dobit će 100 kuna.

Prvi krug prijava počeo je 30. studenog i trajao do 11. prosinca. Općina se za svoje stare, ali i mlade brine i na druge načine pa tako studentima osigurava naknade za podmirenje dijela troškova studiranja, na koju pravo imaju redovni i izvanredni studenti s prebivalištem na području općine, i to do 27 godina.

Osim toga, sudjeluje i u sufinanciranju smještaja i prehrane učenika srednjih škola u učeničkim domovima, i to za one učenike kojima barem jedan od roditelja ima prebivalište na području Općine. Sufinacira se smještaj i hrana u iznosu od 100 kuna mjesečno, a iznos se uplaćuje neposredno učeničkom domu u kojem je dijete smješteno. Općina subvencionira i prijevoz, također u visini od 100 kuna mjesečno po učeniku, a usto im osigurava besplatne udžbenike i radne bilježnice.

Adventske svečanosti u Vukovaru se održavaju 23 godine, podsjetio je gradonačelnik Ivan Penava Sve je spremno za Advent Vukovarska božićna čarolija ove se godine odvija u perivoju dvorca Eltz, gdje je postavljeno i klizalište

– Općina Dubrava postala je i dio sustava e-novorođenče, a također dijelimo i naknade kao pripomoć rodiljama u iznosu od dvije tisuće kuna. Pravo na naknadu imaju rodilje koje imaju prebivališta na području Općine Dubrava, a podnositelj zahtjeva je rodilja, koja uz zahtjev mora nadodati i presliku svoje osobne iskaznice, karticu tekućeg ili žiro-računa i rodni list za novorođenče – poručuju iz Općine.