Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
POMOĆ ZA BLAGDANE

Božićnice za 3400 umirovljenika

umirovljenici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/ilustracija
Način i dinamika isplate božićnica bit će uskoro objavljeni, a sve da bi se izbjegao dolazak najstarijih i zdravstveno najosjetljivijih u gradsku upravu.

Umirovljenici s područja Vinkovaca i ove godine mogu računati na isplatu božićnica. Kako navode iz gradske uprave, da bi neko od umirovljenika mogao dobiti božićnicu, uvjet je da primaju mirovine niže od 2500 kuna.

Ilustracija JEDNOKRATNE NOVČANE POTPORE GRADA ZAPREŠIĆA Umirovljenicima po 150 kuna "božićnice"

Tako će po 400 kuna božićnice dobiti oni s primanjima do tisuću kuna, 300 kuna umirovljenici s primanjima do 1500 kuna, a svi ostali s mirovinama do 2500 kuna dobit će božićnice po 200 kuna. Govoreći o ovoj odluci, gradonačelnik Bosančić rekao je da to nije novčani iznos koji će riješiti probleme, ali svakako će barem malo olakšati i uljepšati božićni stol umirovljenika.

– Svjesni smo da su mirovine male i nedostatne, ali ovo je jedan od načina da im poručimo da mislimo na njih. Volio bih da imamo puno više prostora u gradskom proračunu i da možemo pomoći, pa čak i na mjesečnoj razini, a ne samo za Božić. Međutim, situacija kod nas još uvijek nije takva. Nadam se da će ove skromne iznose koje smo pripremili prihvatiti kao blagdanski dar gradske uprave od srca svakom našem umirovljeniku – rekao je Bosančić.

PRIGODNO BLAGDANSKO DARIVANJE Božićnice za 1700 umirovljenika i 300 djece

Podsjetio je da je s prošlogodišnjih 2000 kuna cenzus povećan na 2500 kuna, tako da će ove godine pravo na božićnicu ostvariti više od 3400 najstarijih Vinkovčana. Za usporedbu, prošle godine to je pravo konzumiralo oko 1500 umirovljenika. Bosančić je najavio da će uskoro biti i iznenađenja oko isplate uskrsnica.

Način i dinamika isplate božićnica bit će uskoro objavljeni, a sve da bi se izbjegao dolazak najstarijih i zdravstveno najosjetljivijih u gradsku upravu.