Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
BELIŠĆU ODOBRENA TRI NOVA PROJEKTA

Briga o starijima, poduzetnički inkubator i igralište

Foto: Grad Belišće
Malonogometno igralište bit će u sklopu Gradskog stadiona Belišće

Gradu Belišću odobrena su tri nova projekta. Prvi projekt pod nazivom “Zajedno za treću dob” financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a program je objavljen u sklopu ITU mehanizma aglomeracije Osijek.

Potpisani ugovori vrijedni su više od 90 milijuna kuna Gradit će se dva uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Gradu Belišću odobreno je 1,960.000 kuna bespovratnih sredstava, a intenzitet potpore je sto posto.

Projekt je svojevrstan nastavak brige o najstarijim sugrađanima i istodobnog zapošljavanja ranjivih skupina jer je predviđeno zapošljavanje 11 osoba na razdoblje od 18 mjeseci.

PREDSTAVNICI GRADA DARUVARA NA RADNOM SASTANKU U MINISTARSTVU Provode se EU projekti vrijedni 30 milijuna kuna

Sljedeći je projekt još jedan poduzetnički inkubator za proizvodne djelatnosti. Naime, stopostotna popunjenost uslužnih i proizvodnih poslovnih prostora u belišćanskom Poduzetničkom inkubatoru Polet d.o.o. od samog početka djelovanja te velika potražnja za dodatnim proizvodnim poslovnim prostorima bili su motiv za gradnju još jednog poduzetničkog inkubatora za proizvodne djelatnosti za poduzetnike početnike s područja Belišća. Investicija je to od 6,3 milijuna kuna, od čega je EU potpora 4 milijuna.

Treći odobreni projekt odnosi se na gradnju i opremanje malonogometnog igrališta s umjetnom travom. Smjestit će se u sklopu Gradskog stadiona Belišće, a bit će sagrađeno po Fifinim pravilima za mali nogomet. Vrijedno je 444.727 kuna, od čega su sredstva Ministarstva turizma i sporta 185.000 kuna, a ostalo fnancira Grad Belišće.