Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska 2750 pregleda
Na Sajmu poslova 88 izlagača

Broj nezaposlenih Zagoraca od 2013. gotovo prepolovljen, manjka im radne snage

Zagorje bajka na dlanu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Deseti, jubilarni Sajam poslova u Krapinsko-zagorskoj županiji bit će održan u četvrtak, 6. travnja  u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina

Krapinsko-zagorska županija i ove je godine partner Sajmu poslova. Tim povodom u Krapini je potpisan 30 tisuća kuna vrijedan ugovor o sufinanciranju Sajma poslova, kojeg su potpisali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i  v.d. predstojnik Područnog ureda HZZ-a Krapina Goran Vukmanić. 

- Broj nezaposlenih Zagoraca od 2013. godine gotovo je prepolovljen, zahvaljujući ponajprije gospodarskoj aktivnosti za koju najveću zaslugu imaju poduzetnici i gospodarstvenici pa smo danas u situaciji da im manjka radne snage. Kontinuirano imamo novo zapošljavanje na području Krapinsko-zagorske županije, i s takvim rezultatima može se pohvaliti još samo nekoliko  županija u Hrvatskoj. To su činjenice, koje ili razumijete ili ne razumijete, odnosno ili ih želite vidjeti ili ne - rekao je između ostalog župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Najveću zaslugu za ovako dobre rezultate imaju zagorski poduzetnici i obrtnici koji su u kriznim godinama uspjeli sačuvati radna mjesta te dodatno ulagati u educiranje kadrova i  u nove tehnologije. Svoj doprinos dala je i Krapinsko-zagorska županija, primjerice kroz program „Kreditom do uspjeha, kreditom do konkurentnosti, dodao je župan

V.d.predstojnika Područnog ureda HZZ Krapina Goran Vukmanić istaknuo je da će na Sajmu poslova sudjelovati 88 izlagača, od kojih 47 s područja Krapinsko-zagorske županije. U okviru Sajma poslova bit će organizirani okrugli stolovi, radionice, forumi, tribine i prezentacije te Dan profesionalnog usmjeravanja za učenike, a Županija će učenicima srednjih škola i nezaposlenima osigurati besplatan prijevoz.