Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA OBRTNIKA GAREŠNICE

Broj obrtnika nije se smanjio, a Grad razmatra kako im pomoći

Foto: GAREŠNICA
Gradonačelnik Josip Bilandžija čestitao je obrtnicima na žilavosti u vrijeme krize i obećao im daljnju potporu Grada

U novouređenom ribičkom domu uz jezero Skresovi Udruženje obrtnika Garešnica održalo je godišnju skupštinu koju je vodila predsjednica Daniela Kelava, a na kojoj su uz članove udruženja bili i predsjednik Županijske obrtničke komore Goran Grgić i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija.

TELEMACH DAN SPORTA Županijsko natjecanje u atletici i graničaru za osnovnoškolce

Proteklu godinu ocijenili su kao vrlo zahtjevnu zbog pandemije koja je zatvorila sajmove, odgodila manifestacije i druženja. No pozitivno je što je broj obrta ipak ostao na približnoj razini kao u pretpandemijsko vrijeme, čak je malo i porastao, a istaknuta je i izdašna potpora Grada Garešnice, Županije i države obrtnicima u razdoblju pandemije. S popuštanjem epidemioloških mjera i članovi Udruženja vratit će se redovitim aktivnostima, a posebno ih vesele planirana gostovanja i druženja kod prijateljskih udruženja na čije će se manifestacije rado odazivati. Na skupštini su dodijeljena komorska priznanja zaslužnim obrtnicima tako da je zahvalnicu Hrvatske obrtničke komore dobio Njegovan Gazibara, priznanje HOK-a Slobodanka Đenadija, a priznanje „Zlatne ruke“ Obrtničke komore Bjelovar Dalibor Horvat. Nakon normalizacije stanja, rečeno je, očekuje se nastavak razvoja obrtništva na području Garešnice.

Daljnju potporu obrtnicima obećao je i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koji im je čestitao na žilavosti u vremenu koronakrize. Naznačio je da se razmišlja i o potpunom ukidanju poreza na potrošnju te da u gradskoj upravi prate stanje u obrtništvu i razmatraju mjere kojima mogu olakšati njihovo poslovanje.