Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Održana 16. Županijska smotra dječjeg folklora

Brojalice, igrice, pjesme i plesove podravskog kraja izvodilo 300 mališana

Na smotri je nastupilo 12 skupina
1/8
Foto: Koprivničko-križevačka županija
na 17. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini 19. listopada 2019. Koprivničko-križevačku županiju predstavit će dječja grupa višeg uzrasta Folklornog ansambla Koprivnica

Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije održana je 16. Županijska smotra dječjeg folklora, čiji je organizator bila Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a domaćini KUD „Grgur Karlovčan“ iz Kalinovca.

Škola plivanja Potpisani ugovori U školi plivanja sudjelovat će 510 učenika osnovnih škola

Smotri je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota koji pozdravio okupljene te otvorio manifestaciju, a prigodnim su se riječima obratili i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić, načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar te predsjednica KUD-a „Grgur Karlovčan“ Jasminka Miklić.

Ukupno se 300 malih plesača i svirača predstavilo dječjim igrama i njihovom scenskom obradom te plesnim izvedbama dječjeg folklora. Vesela i razigrana dječica izvela su brojalice, igrice, pjesme i plesove podravskog  kraja, a nastupilo je 12 skupina što je svakako velik uspjeh za mlade generacije koje se bave folklorom.

Odlukom Stručne komisije, Slavice i Lane Moslavac iz Kutine, na 17. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini 19. listopada 2019. Koprivničko-križevačku županiju predstavit će dječja grupa višeg uzrasta Folklornog ansambla Koprivnica. KUD-a „Petar Preradović“ Đurđevac i KUD Molve  sudjelovat će 15. rujna 2019.  na  54. dječjim Vinkovačkim jesenima, a KUD „Rudar“ Glogovac  i dječja skupina predškolskog uzrasta KUD-a “Grgur Karlovčan” Kalinovac 30. lipnja 2019. sudjelovat će na 53. malim Đakovačkim vezovima. Također, KUD Prugovac nastupit će na 16. Međunarodnom folklornom festivalu djece i mladih 08. prosinca 2019. u Zagrebu.

Gradonačelnik potpisao sporazum vezan uz provođenje programa za starije osobe potpisan sporazum U Križevcima nastavljaju brigu o starijima