Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Kutina

Bronca i hrvatski rekord na Svjetskom paraatletskom prvenstvu

Napokon sam osvojio svjetsku broncu, nakon što sam 2015. u Dohi i 2017. u Londonu bio četvrti, a da mi je u Londonu medalja pobjegla za centimetar, rekao je Sloup

Matija Sloup, član Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Odiseja iz Kutine osvojio je brončano odličje u Dubaiju na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu.

Širenje vodoopskrbne mreže Ulažu dva milijuna kuna kako bi vodovod stigao i u najmanje kutinske ulice

U kategoriji bacača kugle niskim rastom Matija Sloup došao je do bronce s novim osobnim i državnim rekordom bacivši kuglu na 10,30 m. Novi svjetski prvak, izjednačivši svjetski rekord, je Rus Denis Gnezdilovs s 10,88 m. Srebro je pripalo Iračaninu Tnaiashu Garrahu sa 10,77 m.

- Napokon sam osvojio svjetsku broncu, nakon što sam 2015. u Dohi i 2017. u Londonu bio četvrti, a da mi je u Londonu medalja pobjegla za centimetar. Ovaj uspjeh i osobni rekord mi je veliki poticaj i motivacija za sljedeću godinu za paraolimpijske igre u Tokiju. Nažalost tehnika nije bila baš previše sjajna. Nisam zadovoljan s daljinom, ali bronca je tu. Znam koliko vrijedim. Trener i ja smo presretni i idemo dalje, jer je Tokio blizu, Europsko prvenstvo u Poljskoj također - rekao je  Matija Sloup.