Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Širenje vodoopskrbne mreže

Ulažu dva milijuna kuna kako bi vodovod stigao i u najmanje kutinske ulice

1/2
Foto: Grad Kutina
Dok ne počne pola milijarde kuna težak projekt aglomeracije, radi se na ulicama izvan tog projekta

 – Nakon izgradnje magistralnog vodovoda Kutina – Ilova –Zbjegovača – Banova Jaruga, ovaj je projekt nastavak izgradnje uličnog vodovoda kako bismo ulice koje se spajaju na magistralni vodovod spojili na vodovodnu mrežu – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić za obilaska radova na izgradnji uličnog vodovoda u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u naselju Banova Jaruga.

Radovi u Kutini u punom jeku Novo parkiralište smanjuje gužve, a pješačke staze za sigurnije kretanje

Radove je gradonačelnik obišao u pratnji pročelnika Eduarda Gelešića i Mije Šepaka, direktora Moslavine d.o.o.

Na četiri lokacije

Izgradnja uličnog vodovoda u Ulici kneza Ljudevita Posavskog financirana je u cijelosti iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. Vrijednost projekta je 489 tisuća kuna bez uračunanog PDV-a, dužina mreže je 350 metara, a ovim projektom ostvarit će se mogućnost priključka 13 kućanstava na ulični vodovod.

– Uz ovaj projekt nastavljamo s radovima u drugim ulicama naših prigradskih naselja te u samom gradu Kutini, a intenzivno radimo i na pripremi našeg najvećeg projekta Aglomeracije u vrijednosti od 500 milijuna kuna koja je u postupku javne nabave. Dok ne započnemo s realizacijom projekta aglomeracija Kutina radimo na manjim vodovodima u ulicama koje nisu obuhvaćene tim projektom – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

17. festival dječjeg folklora Hrvatske Pohvala KUD-u "Moslavina", a "Ivančice" su druge

Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. ističe da je važnost ovog projekta povezivanje uslužnih područja s povezivanjem projekta Aglomeracije, čime se dobiva cjelovito područje te svim stanovnicima spajanjem na glavnu mrežu osigurava priključak na ulični vodovod.

Uz Ulicu kneza Ljudevita Posavskog u naselju Banova Jaruga u tijeku su radovi koji obuhvaćaju gradnju malih vodovoda koji u cijelom iznosu financira Grad Kutina, a nositelj izgradnje i provođenja je Moslavina d.o.o. Izgradnja se odnosi na 4 lokacije na području Kutine, i to u Ulici Zbora narodne garde u naselju Banova Jaruga, na Novom brdu u naselju Husain, u Ulici Gojilac te u Ulici Antuna Nemčića u Kutini. Vrijednost ovih projekata izgradnje je 1,5 milijun kuna, a obuhvaća dužinu ulica od 300 do 400 metara.

SLAVONSKI BROD Punom parom: Nastavlja se s radovima na gradskim prometnicama

Pohvala suradnje s Gradom

– Tim investicijama omogućit će se da se i stanovnici u onim malim ulicama koje nisu obuhvaćene velikim EU projektom aglomeracije Kutina mogu priključiti na vodoopskrbu. Pohvalio bih suradnju s Gradom Kutina, koji u svom proračunu osigurava financijska sredstva koja će se i u budućnosti stavljati u plan za izgradnju manjih ulica koje nisu obuhvaćene aglomeracijom Kutina kako bi svim stanovnicima u bližoj budućnosti bio omogućen priključak na ulični vodovod – istaknuo je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o.