Izbornik
Naslovnica Županije
Radovi u Kutini u punom jeku

Novo parkiralište smanjuje gužve, a pješačke staze za sigurnije kretanje

1/5
Foto: Grad Kutina
Gradonačelnik Zlatko Babić obišao je radove na gradnji novih 20 parkirališnih mjesta u pratnji pročelnika Eduarda Gelešića

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav, zaštitu okoliša i građenje Eduarda Gelešića, obišao je radove koji su u tijeku na novom parkiralištu u Ulici Petra Preradovića.

SLAVONSKI BROD Punom parom: Nastavlja se s radovima na gradskim prometnicama

I nova javna rasvjeta

– Grad Kutina radi na rješavanju problema parkiranja u centru grada. Najveći problemi sa slobodnim mjestima za parkiranje su, prema dojavama s terena, u blizini suda i zgrade Fine, željezničkog kolodvora, dječjeg vrtića „Maslačak“ i nekoliko stambenih zgrada kao npr. Centar 1 i Centar 2. U tijeku je gradnja dodatnih 20 parkirališnih mjesta, što će ublažiti problem parkiranja u navedenom dijelu grada. Investicija proširenja parkirališta u Ulici Petra Preradovića je u vrijednosti od 180.000 kuna, a uz proširenje postavit će se nova javna rasvjeta te zasaditi manje količine sadnica listopadnog stabla likvidambara – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Foto: Grad Kutina

Uz obilazak trenutačnih radova na uređenju parkirnih mjesta koja će biti u sustavu naplate, gradonačelnik je provjerio stanje i kvalitetu do sada izvedenih radova te obišao završene radove na pješačkoj stazi pokraj dječjeg vrtića „Maslačak“ i OŠ „Mato Lovrak“.

Obnovljena je tako pješačka staza kod Dječjeg vrtića „Maslačak“ u dužini od 120 metara pokraj koje su postavljene i tri nove klupe. Vrijednost investicije je 80.000 kuna, a građani su iskazali zadovoljstvo time, pogotovo roditelji čija djeca u popodnevnim satima igralište vrtića koriste za igru i druženje.

Vrijednost investicije

Prije početka školske godine obnovljena je i pješačka staza u Ulici Milke Trnine u blizini Osnovne škole Mate Lovraka u dužini od 40 metara.

RJEŠAVANJE PROBLEMA u Petrinji Počela sanacija opasnog klizišta

Vrijednost investicije projekta obnove pješačke staze u spomenutoj ulici iznosila je 40.000 kuna, a time se, rečeno je pri obilasku, školarcima omogućio sigurniji pristup školi te olakšano i sigurnije kretanje u prometu.

Gradonačelnik Babić istaknuo je kako je grad Kutina, unatoč jesenskom razdoblju, i dalje u punom jeku radova kako bi se ovaj grad učinilo što ugodnijim mjestom za stanovanje i život.