Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sastanak virovitičkog i bjelovarskog župana

Brza cesta unaprijedit će i gospodarstvo i kvalitetu života

Foto: Kristijan Toplak
Dva su župana razgovarala i o projektima koji se odnose na razvoj gospodarstva i poljoprivrede i međusobnoj suradnji u tom pogledu, koje do sada nije bilo

Gradnja "žile kucavice", brze ceste Vrbovac – Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje, bila je najvažnija tema radnog sastanka dvojice župana, virovitičko-podravskog Igora Androvića i bjelovarsko-bilogorskog Marka Marušića proteklog tjedna u Virovitici.

POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA NA OSNOVNOJ ŠKOLI ROVIŠĆE I ŠKOLSKO-SPORTSKOJ DVORANI Projekt energetske obnove vrijedan 12,9 mil. kuna

Nema zastoja

Cilj sastanka je jačanje suradnje na svim segmentima između ove dvije županije.

– Zajedničkim snagama i dalje ćemo nastojati da se ta cesta dovrši te da se nađu sredstva, bilo to iz Europske unije, ili državnog proračuna, ali bitno je da obojica dajemo podršku tom projektu – istaknuo je virovitičko-podravski župan Andrović.

Župan Marušić dodao je pak kako se brza cesta realizira u najkraćem mogućem roku.

Početna konferencija EU projekta Medicinske škole Bjelovar Župan Marušić: Nastavit ćemo i privesti kraju sve dobre projekte

– Radovi su u tijeku, nema poteškoća, nema zastoja i vjerujem da ćemo u to u što skorijem roku zajedničkim snagama realizirati. Taj će projekt uvelike unaprijediti kvalitetu života jer puno ljudi putuje na posao iz Virovitičko-podravske županije u Bjelovarsko-bilogorsku i obrnuto. Da ne spominjem onaj segment u gospodarstvu, gdje će procvjetati naše gospodarske zone, gdje ćemo biti sigurno i konkurentniji i privlačniji investitorima, kako u Bjelovarskoj, tako i u Virovitičkoj županiji. Tako da je to kapitalni projekt koji će sigurno unaprijediti razvoj ovih dviju županija – podcrtao je Marušić.

Prostor za suradnju

Dva su župana razgovarala i o projektima koji se odnose na razvoj gospodarstva i poljoprivrede te međusobnoj suradnji u tom pogledu, koje do sada nije bilo.

– Razgovarali smo i o projektima sustava navodnjavanja koji imamo mi ovdje na području Virovitičko-podravske županije. Znamo, također, da Bjelovarsko-bilogorska županije ima dosta obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji se bave ruralnim turizmom, tako da sve su to mogućnosti suradnje između dvije županije, i ne samo na poljoprivredi, nego i na nekim razinama gospodarstva i turizma – ističe Andrović.

Virovitičko-podravska županija fokusirana je na gradnju sustava navodnjavanja Andrović: Imat ćemo 9700 natapanih hektara i bit ćemo hrvatski lideri

Također, nastojat će ostvariti i suradnju kroz dva najveća sajma u Hrvatskoj, Gudovac i Viroexpo.

– Znamo da smo do sada usklađivali termine kada će biti koji sajam, da smo bili partneri na sajmovima, tako ćemo naravno nastaviti i dalje – rekao je virovitičko-podravski župan Andrović.

Dodao je kako je ovaj sastanak bio prilika i za razmjenu iskustava oko cijepljenja stanovništva protiv koronavirusa kako bismo mogli živjeti sigurnije i kako bi ova pandemija, barem u Hrvatskoj, što prije prestala.