Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
POVIJESNI DAN: POTPISAN UGOVOR ZA GRADNJU ČVORA VIROVITICA

Brza cesta – "žila kucavica" gospodarstva

Foto: Kristijan Toplak
Bolja povezanost garancija je i bržeg razvoja županije

Ono što su sanjale generacije, počelo se ostvarivati. Potpisan je u četvrtak ugovor za gradnju čvora Virovitica, čime kreće gradnja brze ceste od Virovitice prema Špišić Bukovici i dalje prema Bjelovaru i Zagrebu. Cesta je to koja će predstavljati "žilu kucavicu" gospodarskog razvoja ovoga kraja. Ugovor su potpisali predstavnici investitora, Hrvatskih cesta, te Osijek-Koteksa kao izvođača radova. Vrijednost radova je 74,4 milijuna kuna, bez PDV-a.

SPOJIT ĆE ORAHOVICU I OPĆINU ZDENCI Započeli radovi na cesti Duga Međa – Dolci

– To je "kraljica" naših projekata, jer bolja povezanost garantira daljnji i brži gospodarski razvoj Virovitičko-podravske županije. Izgradnjom brze ceste sigurno će doći do razvoja gospodarstva, kao što je to bilo i u drugim županijama i gradovima koji su dobili brzu cestu ili autocestu – poručio je župan Igor Andrović, zahvaljujući svima koji su pomogli u realizaciji ovog krucijalnog projekta za VPŽ.

– Za četiri godine Virovitičko-podravska županija više neće biti jedina županija koja nema niti kilometar autoceste i Virovitica više neće biti jedino središte neke županije koje je udaljeno od najbliže autoceste ili brze ceste 70 kilometara – zaključio je.

Virovitičko-podravska županija dodijelila potpore za 31 tradicijski obrt Pomoć obrtnicima: "Ovo je dokaz da nas netko vidi, da se netko brine o nama"

Da je to povijesni trenutak, slažu se i u Hrvatskim cestama.

– Ovo je nekad bio projekt autoceste od Vrbovca prema Bjelovaru do Virovitice. No, nakon toga je ta cesta spala u nadležnost Hrvatskih cesta i mi smo u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Vladom RH pripremali ovaj projekt, novelirali dokumentaciju kroz vrijeme i danas možemo s ponosom reći da su stvorene sve pretpostavke za početak realizacije ovog projekta sa strane Virovitice – rekao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta. Već se realizira, dodao je, jedan dio projekta, odnosno potez od Farkaševca prema Bjelovaru. Danas su otvorene ponude za preostali dio treće faze od Virovitice do Špišić Bukovice, gdje je vrijednost radova 182 milijuna kuna.