Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Načelnici pet općina potpisali ugovor o sufinanciranju oftalmološke ambulante

Brže do oftalmologa u Slatini sad će i mještani Čađavice, Mikleuša, Nove Bukovice, Sopja i Voćina

Foto: Mihaela Feldi
Oftalmološka ambulanta na katu slatinskog Doma zdravlja radi svake subote od 9 do 13 sati. Dogovorena su, za sada, četiri dolaska mjesečno

Osim urološke, internističke i radiološke ambulante, od sredine siječnja uređena je i oftalmološka ambulanta u Slatini. Rezultat je to izvrsne suradnje Grada Slatine i Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije te gradskog sufinanciranja dolaska liječnika specijalista iz Opće bolnice Virovitica u Slatinu.

Program ruralnog razvoja Treći grad po povlačenju novca iz EU

Zahvaljujući financijskoj potpori Grada Slatine, ambulanta je opremljena novim oftalmološkim aparatima koji su nedostajali, informatičkom opremom i uredskim inventarom.

Smanjit će se liste

S obzirom na liste čekanja u virovitičkoj Općoj bolnici i vrlo lošu prometnu povezanost Virovitice i slatinskog područja, osobito kada je riječ o prigradskim naseljima i okolnim općinama, što stvara dodatne troškove i gubitak vremena, dolazak specijalista u Slatinu predstavlja pogodnost u osiguravanju zdravstvene zaštite građana. Uz Gradsku upravu, prepoznalo je to i pet okolnih općina – Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje i Voćin.

Slijedom toga, početkom svibnja u maloj vijećnici Grada Slatine svečano je potpisan ugovor o sufinanciranju oftalmološke ambulante, kojim će mještanima spomenutih općina, uz ostale specijalističke ambulante u Slatini, od sada biti dostupna i oftalmološka.

Ozelenjavanje grada Sade 80-ak stabala i 30-ak ukrasnih grmova

Uz gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića, pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i ravnatelja županijskog Doma zdravlja Ivice Foteza, sastanku su nazočili načelnici općina Čađavica Mirko Rončević, Mikleuša Milan Dundović, Sopje Berislav Androš i zamjenik načelnika Općine Nova Bukovica Tomislav Dereš, dok je načelnik Općine Voćin Predrag Filić, ugovor potpisao naknadno.

– Slatinska oftalmološka ambulanta za pacijente starije od šest godina radi na primarnoj razini, što uključuje pregled očne pozadine i sve manje zahvate koji se mogu napraviti ambulantno, a složeniji zahvati i dalje se rade u virovitičkoj bolnici.

Dvije vrhunske specijalistice

Oftalmološka ambulanta na katu slatinskog Doma zdravlja radi svake subote od 9 do 13 sati. Dogovorena su, zasad, četiri dolaska mjesečno, a izmjenjuju se u njima dvije vrhunske specijalistice iz Opće bolnice Virovitica dr. Zlatar i dr. Fett, a broj dolazaka pokušat će se povećati na još dva preko tjedna – istaknuo je dr. Fotez, ravnatelj Doma zdravlja.

Agenda 2030 Slatina s mađarskim gradovima surađuje i na projektima vezanima uz zapošljavanje Energetska obnova Novo ruho zgrade uprave Grada Slatine