Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Grad Imotski dodijelio bespovrtane potpore 18 poljioprivrednika i raspisao javni poziv za potopre malom gospodarstvu

Budalić: Veseli me što su naši sugrađani zainteresirani za poljoprivredu, nastavit ćemo im pomagati

Foto: Grad Imotski
Potpore za ovu godinu iznosile su 10.000 kuna

Grad Imotski donio je odluku o dodjeli novčanih sredstava poljoprivrednicima, temeljem programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području grada Imotskog za 2020. godinu.

Obilježen Dan Grada Imotskog i blagdan Gospe od Anđela Ivan Budalić: Radimo da grad bogate povijesti bude i grad bogate budućnosti

- Činjenica da smo donijeli odluku o dodjeli novčanih sredstava za 16 naših poljoprivrednika svjedoči kako Grad Imotski kontinuirano brine o svim segmentima gospodarstva, uključujući i poljoprivredu. Veseli me činjenica da su naši sugrađani zainteresirani za poljoprivredu, pa će Grad nastaviti pomagati poljoprivrednike, ali i ostale gospodarstvenike. Moram nadodati da je Grad prošle godine izdvojio 700.000 kuna za potporu osnivanja i razvoja malog gospodarstva na području grada Imotskog. To je pravac koji nam jamči sigurnost i razvoj - izjavio je gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić.

Povjerenstvo za provedu programa obradilo je zahtjeve pristigle na javni poziv. Potpore za ovu godinu u iznosu od 10.000 kuna dobili su: Zdravko Pojatina, Bruno Pojatina, Branitelsjka socijalna radna zadruga Pauk-Čeka, Ante Pojatina, Nediljko Topič, Antonela Rebić, Dinko Pojatina, Josip Vuknić, Elinda Mikulić, Mihovila Jović, Zlatan Bilopavlović, Ksenija Vučković, Milorad Parić, Ante Kukavica, Branko Kukavica i Krešimir Radeljić.

Isto tako, Grad Imotski je raspisao javni poziv za podnošenje zahtjeva za provedbu programa osnivanja i razvoja malog gospodarstva na području Imotskog za 2020. godinu. Predmet je dodjela namjenskih, bespovratnih novčanih sredstava iz gradskog proračuna s ciljem poticanja osnivanja i razvoja gospodarskih subjekata u većinskom vlasništvu podnositelja i razvoja tradicijskih djelatnosti, na području grada Imotskog u 2020. godini. Za provođenje ove odluke u proračunu su osigurana sredstva u iznosu od 500.000 kn. Najviši iznos potpore koji se jednokratno može dodijeliti korisniku je 20.000 kn.

U Imotskom uručeni ugovori gradovima i općinama Imotske krajine i SDŽ-u Ministar Pavić uručio ugovore o dodjeli 6 milijuna nepovratnih kuna

Bespovratna financijska sredstva dodjeljivat će se kroz mjere: početnici u poduzetništvu te očuvanje tradicijskih vrijednosti. Pravo na potporu može ostvariti fizička i pravna osoba sa sjedištem i djelatnošću na području grada Imotskog koja se bavi gospodarskom djelatnošću, a koja posluje najviše dvije godine do trenutka predaje zahtjeva na Javni poziv, te čiji većinski vlasnik nije vlasnik ili suvlasnik drugog registriranog subjekta i nad kojim se ne provodi stečajni postupak, predstečajna nagodba ili likvidacija.

Jedan od onih kojemu su odobrena sredstva na prošlogodišnjem pozivu za osnivanje i razvoj maloga gospodarstva je i vinar Stipe Đuzel.

- Odobreno mi je 20 tisuća kuna i mogu reći da sam izuzetno zahvalan Gradu na toj financijskoj potpori. Vjerujte da svaka kuna puno znači za nas, male gospodarstvenike, a da ne govorim o iznosu od 20 tisuća kuna. Sredstva koja sam dobio iskoristio sam za unaprjeđenje tehnološkoga procesa u proizvodnji - istaknuo je Đuzel.