Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
U Imotskom uručeni ugovori gradovima i općinama Imotske krajine i SDŽ-u

Ministar Pavić uručio ugovore o dodjeli 6 milijuna nepovratnih kuna

1/3
Foto: Mijo Zidar
Ministar Pavić istaknuo je da je izuzetno bitno to što je novac namijenjen većinom za gradnju cesta, komunalne akcije, vrtiće

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić  u Imotskom je uručio ugovore o dodjeli šest milijuna kuna nepovratnih sredstava iz programa održivoga razvoja lokalne zajednice i iz programa podrške brdsko-planinskim područjima predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja Imotske krajine te Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski videom čestitao Dan Europe Izvedbom Ode radosti na najljepšim lokacijama Imotske krajine oduševili Europu

Aplicirali 225 milijuna kuna

Riječ je o komunalnim projektima, cestogradnji, školama...

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić istaknuo je da će intervencijski plan i ovakve aktivnosti ministarstva promijeniti morfologiju i naličje Imotske krajine.

– Utvrdili smo u kojem pravcu treba ići. Gradovi i općine iz Imotske krajine aplicirali su 225 milijuna. U zadnje dvije godine potpisali smo 37 milijuna kuna za energetsku obnovu. Kada se pametno slože projekti i kada se zna što se hoće, uz simbiozu lokalnih prijedloga, regionalnu i državnu potporu stvari se mogu pomicati naprijed – izjavio je Šošić.

Županiji najveća nagrada struke za odnose s javnošću u lokalnoj i regionalnoj samoupravi ‘Pomorsko je dobro’ dobilo Grand Prix Hrvatske udruge za odnose s javnošću

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU mr. sc. Marko Pavić istaknuo je kako se radi o dodjeli ukupno šest milijuna kuna općinama i gradu.

– Ono što je izuzetno bitno jest da je ovih šest milijuna kuna namijenjeno većinom za gradnju cesta, komunalnih akcija, dječjih vrtića općinama i gradovima. Sredstva su od velike pomoći, ali je bitnija stvar da smo došli pogledati listu projekata za intervencijski plan. Radi se o 150 milijuna kuna iz programa integriranih ulaganja, što znači da to moraju biti projekti koji integriraju cijelu Imotsku krajinu, koji su razvojni i koji ciljaju na otvaranje radnih mjesta. Tu je napravljen značajan iskorak – rekao je ministar Marko Pavić.

Zaključio je da će dati sve od sebe da projekti koji prođu proces okrupnjivanja budu financirani. Najavio je da će u lipnju potpisati Intervencijski plan za Imotski.

Imotski Postavljen videonadzor i sustav za evidenciju radnoga vremena zaposlenika

Saborski zastupnik Ante Babić izrazio je zadovoljstvo jer su općine i grad shvatili bit ovih projekata.

– Oni ne bi mogli biti odobreni da ih općine i grad nisu napravili i to me uistinu veseli. Općine i Grad Imotski rade na dobrim projektima koji se mogu odobravati – naglasio je. 

Razvoj lokalnih jedinica

Gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić naglasak je stavio na integrirano područje.

– To je nešto zbog čega smo danas ovdje okupili i u što želimo i dalje ulagati. Svima zahvaljujem na dobroj suradnji i izražavam opće zadovoljstvo zbog potpisivanja ovih ugovora – rekao je gradonačelnik te dodao da su on i načelnici spremni za daljnje razvijanje lokalnih zajednica kroz projekte koji su prezentirani.

Razgovor s Lukom Brčićem, predsjednikom Stožera civilne zaštite SDŽ-a: Bilo je važno ostati smiren i staložen bez obzira na žestok pritisak