Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Uoči saborske rasprave

Bulj okuplja lokalne čelnike da se izbore za Općinski sud u Sinju

sudnica
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Sinj povijesno, geografski, kulturno, politički, ekonomski i površinski ima apsolutno sve uvjete za Općinski sud, kaže Bulj

Kako bi zajednički tražili vraćanje Općinskog suda Sinj, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj pozvao je na sastanak Blaženka Bobana, župana Splitsko-dalmatinske županije, Kristinu Križanac, gradonačelnicu Sinja, Ivana Šipića, gradonačelnika Trilja, Juru Plazonića, gradonačelnika Vrlike, Dinka Bošnjaka, načelnika Hrvaca, Dušana Đulu, načelnika Otoka, i Ivana Maretića, načelnika Dicma. Sastanak je predviđen za utorak u vijećnici grada Sinja.

djeca Konferencija u Splitu O radu s darovitom djecom učit će od Izraelaca

– Na dnevni red Sabora uvršten je prijedlog Zakona o područjima i središtima sudova prema kojem bi bilo osnovano 10 novih općinskih sudova, a na splitskom pravosudnom području djelovali bi Općinski sud Split 1 i 2 te Općinski sud Makarska. Općinski sud u Sinju trebao bi biti dio suda Split 2 – pojašnjava Bulj. Prema intenciji zakona, da bi određeno područje imalo Općinski sud mora imati 50 tisuća stanovnika. Cetinski kraj ima oko 48 tisuća stanovnika, a ako mu se pripoje Muć, Cista Provo i okolne općine, udovoljava propisanim uvjetima.

– Vraćanjem Općinskog suda u Sinj riješit će se problemi građana koji žive u mjestima koja su od Splita udaljena i do 80 km, a nisu dobro prometno povezana. Zgrada suda u Sinju sagrađena je 1885. godine i potpuno obnovljena 2002. godine kada je u nju uloženo nešto više od 10 milijuna kuna.

Spinraza župan poslao je na 500 adresa poziv na solidarnost Boban za Spinrazu uplatio 500.000 kuna i pozvao kolege da učine isto