Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Ministar Butković potpisao ugovore vrijedne 113 mil. kn za unapređenje prometne i lučke infrastrukture

Butković: Svatko tko živi uz more zna koliko su luke i rive važne za život svakog primorskog mjesta

Foto: Šibensko-kninska županija
U pratnji župana Gorana Pauka, zamjenice župana Darije Puljić, gradonačelnika Drniša Josipa Begonje i predstavnika Hrvatskih cesta d.d., ministar Butković obišao je novouređenu dionicu državne ceste DC 33 ukupne dužine 2500 metara, na kojoj je rekonstruirana kolnička i pješačka infrastruktura

– Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u Šibensko–kninskoj županiji u povodu potpisivanja ugovora u svrhu unapređenja prometnih sustava u gradu Šibeniku te više ugovora u svrhu gradnje i unapređenja lučkih infrastruktura na području županije. U pratnji župana Gorana Pauka, zamjenice župana Darije Puljić, gradonačelnika Drniša Josipa Begonje i predstavnika Hrvatskih cesta d.d., ministar Butković obišao je novouređenu dionicu državne ceste DC 33 ukupne dužine 2500 metara, na kojoj je rekonstruirana kolnička i pješačka infrastruktura, sustav oborinske odvodnje te suprastruktura. Ministar Butković zahvalio je gradonačelniku Drniša, drniškom komunalnom poduzeću i svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta vrijednog 15 milijuna kuna – izvijestili su nas iz Šibensko-kninske županije.

Održan radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu Luke Peleš u Rogoznici Županija izmijenila prostorni plan, ribari će dobiti vrijednu infrastrukturu

Po završetku posjeta Drnišu, ministar Butković je sa suradnicima posjetio i Šibenik, gdje su na tvrđavi Barone potpisani ugovori  za unapređenje prometne i lučke infrastrukture ukupne vrijednosti veće od 113 milijuna kuna.

Za šibenski kraj 14 milijuna

Svečanom  potpisivanju ugovora  nazočili su i  ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić te ministar uprave Ivan Malenica.

 Ukupno 14 milijuna kuna dodijeljeno je za projekte obnove luka i pomorskog dobra u općoj uporabi na području Šibensko-kninske županije. Ugovori su potpisani s ravnateljem Lučke uprave ŠKŽ-a Željkom Dulibićem za projekte: “Izgradnja luke otvorene za javni promet Šibenik – uvala Vrnaža” u visini iznosa od četiri milijuna kuna, “Izgradnja i rekonstrukcija luke Prvić Šepurine” u visini iznosa od četiri milijuna kuna te “Izgradnja luke otvorene za javni promet Bilice – uvala Stubalj” u visini iznosa od pet milijuna kuna, istakli su iz Županije i dodali da su s načelnikom općine Murter-Kornati Tonijem Turčinovom i predstavnikom grada Vodica potpisani ugovori o sufinanciranju projekta sanacije onečišćenja obale nastalih zbog vremenskih nepogoda na lokaciji Podvrške u Murteru u iznosu od 600.000 kuna, odnosno za projekt Opločenje „Degove rive“ Prvić u Prvić Šepurini u iznosu od 400.000 kuna. 

Osnovano županijsko Gospodarsko-socijalno vijeće Ukazivat će na probleme, ali i nuditi moguća rješenja

 – Uz pomoć europskih fondova, u zadnjih nekoliko godina započeli smo obnovu i uređenje luka i riva, što me čini izuzetno ponosnim. Svatko tko živi uz more zna koliko su luke i rive važne za život svakog primorskog mjesta. Moram istaknuti odličnu suradnju koju ostvarujemo sa Šibensko-kninskom županijom i projekt luke Vrnaža kao jedan od najboljih primjera  gradnje i uređenje luke ovoga tipa – kazao je ministar Butković.

 Dobra suradnja

Župan Goran Pauk zahvalio je ministru Butkoviću na izvrsnoj suradnji i velikoj pomoći Ministarstva u realizaciji projekata Šibensko-kninske županije.

– Zahvaljujem Ministarstvu na odobrenim sredstvima i ministru Butkoviću i njegovim suradnicima na podršci koju od njih uživamo. S ciljem unapređenja stanja na lučkim područjima i povećanja kvalitete života domicilnog stanovništva, Šibensko-kninska županija kontinuirano sufinancira gradnju i održavanje pomorsko-građevinskih objekata na svom području. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture prepoznaje naše projekte koje ne bismo uspjeli realizirati bez njihove pune podrške – kazao je župan Pauk.

Župan Pauk potpisao 19 ugovora o dodjeli subvencija za razvoj i unapređenje lovstva Lovcima novac za obnovu fonda divljači, zaštitu usjeva, suzbijanje krivolova...

Na tvrđavi Barone potpisan je i ugovor za projekt „Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika“. Ugovor vrijedan 99 milijuna kuna potpisali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, direktor Gradskog parkinga d.o.o. Goran Bulat i Tomislav  Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, zaključili su iz Šibensko-kninske županije.