Izbornik
Naslovnica Županije
Nagrade za uspjeh na državnim natjecanjima

Čak 80 učenika iz županije među najboljima je u Hrvatskoj

IZA NAJBOLJIH na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama stoji dugotrajan rad, velik trud i ustrajnost ne samo učenika nego i njihovih mentora, ravnatelja, kao i drugih zaposlenika škola i djelatnika u obrazovanju
Foto: Kristijan Toplak
Ponosan sam i sretan zbog ovako velikog uspjeha naših učenika. Ovo je dokaz da su djeca talentirana, da idu u kvalitetne škole i da imaju kvalitetne mentore, ali isto tako i uporne roditelje, kaže župan Igor Andrović

Za njihove uspjehe nagradila ih je i Virovitičko-podravska županija. Osamdeset učenika i njihovih dvadeset mentora te jedna voditeljica s područja Virovitičko-podravske županije, koji su na prvenstvima Hrvatske osvojili jedno od prva tri mjesta, nagrađeni su nedavno na svečanosti u Kazalištu Virovitica. Tradicionalno nagrađivanje održava se u organizaciji Virovitičko-podravske županije.

Kvalitetne škole
Oni su najbolji od najboljih osnovnih i srednjih škola s područja ove županije. Iza najboljih rezultata na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama stoji dugotrajan rad, velik trud i ustrajnost ne samo učenika nego i njihovih mentora, ravnatelja, kao i drugih zaposlenika škola i djelatnika u obrazovanju.

– Ove godine nagrađujemo doista impozantan broj učenika, njih čak 80 s područja županije, i ukupno 20 mentora. Ponosan sam i sretan zbog ovako velikog uspjeha naših učenika. Ovo je dokaz da su djeca talentirana, da idu u kvalitetne škole i da imaju kvalitetne mentore, ali isto tako i uporne roditelje koji su svojoj djeci najveća potpora. S ovom brojkom slobodno možemo reći kako je Virovitičko-podravska županija uistinu županija znanja. Konstantno ulažemo u obrazovanje, puno smo sredstava proteklih godina izdvojili za razne infrastrukturne projekte, prije svega nove škole i obnove već postojećih, kao i za stipendije. Ovi rezultati samo su dokaz da školujemo uspješne učenike koji će, vjerujem, u budućnosti postati stručnjaci u svojim zanimanjima. Budućnost naše županije u sigurnim je rukama – uvjeren je župan Igor Andrović.

– Talent je samo 10 posto uspjeha, ostalo čine trud, upornost i rad. Velike čestitke svima i veliko hvala što dajete pravi primjer ne samo svojim prijateljima nego i starijima, prije svega kako se treba ponašati u životu i kako se odnositi prema onome što volite. Veliko hvala i profesorima, kao i roditeljima, prije svega na velikom strpljenju i trudu – rekao je, pak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Uz osvajače srebrnih i brončanih medalja i priznanja Virovitičko-podravska županija ove godine ima šestero pojedinačnih te jednog ekipnog prvaka Hrvatske. Među njima su Sara Malek, učenica trećeg razreda Strukovne škole Virovitica, koja je prvakinja Hrvatske u slastičarstvu, a mentorica joj je Melita Balenović. Nadalje, Sara Vranić, učenica četvrtog razreda Glazbene škole "Jan Vlašimsky" Virovitica prvakinja je Hrvatske u solfeggiu, pod mentorstvom Jurice Hrenića. Borna Gerhard, učenik trećeg razreda iste škole, također je prvak Hrvatske u solfeggiu, a mentor mu je Domagoj Kučinić.

Stjepan Haumuller, učenik trećeg razreda, na državnoj Domijadi osvojio je prvo mjesto u kategoriji "industrijski dizajn" za "Hrvatsku na 4 noge", a mentorica mu je Lucija Viktorija Suvajac. Ivano Bocor, učenik sedmog razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina, prvak je Hrvatske iz povijesti, a vodila ga je mentorica Martina Grundler Hrala.

Pokazali svoje vještine
Mateo Grgić, učenik osmog razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina prvak je Hrvatske u skoku u dalj, a mentorica mu je Tomislava Medvedović. Učenice OŠ Eugena Kumičića Slatina prvakinje su Hrvatske u hrvanju, a one su Vanesa Mikolić, Lana Štimac, Ema Ivić, Lucija Šarabok, Mia Jagarinec, Ines Mikolić, Ema Uvalić, Karla Valent, Tara Đokić, Petra Škrobić, Lana Uvalić, Dorotea Vizmar i Sara Gašpar. Mentor im je Borivoje Kocić.

Ponos zbog uspjeha učenika i njihovih mentora izrazila je i Martina Bunić, županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju.

– Virovitičko-podravska županija već tradicionalno podržava ovakve manifestacije i svake godine nagrađuje učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima. Ove godine, kao novost, uveli smo nagrade učenicima koji su sudjelovali na državnoj smotri LiDraNo jer riječ je o smotri koja nije rangirana pa smo odlučili one koji su pozvani na državnu smotru i nagraditi, pogotovo kada znamo koliko je potrebno truda i koliko traju pripreme za jedan dramsko-scenski nastup. Za našu županiju ovo je zaista izvrstan rezultat, odlična brojka nagrađenih učenika i njihovih mentora. Mislim da je to rezultat i velikog ulaganja i truda svih mentora tijekom cijele godine kako bi učenici na kraju ostvarili fantastične rezultate ne samo na državnim nego i međunarodnim natjecanjima – istaknula je Martina Bunić. Dodala je kako će VPŽ već tradicionalno nagraditi najbolje učenike na manifestaciji "Zbogom, školo, do jeseni" koja će se ove godine održati 20. lipnja u Pitomači.

Vještine pojedinih učenika mogle su se vidjeti i na ovoj svečanosti, koju su svojim nastupom uveličali polaznici glazbenih škola Jan Vlašimsky Virovitica i Milka Kelemena Slatina, kao i plesna skupina Učeničkog doma Virovitica.

Pravo na stipendiju moći će ostvariti studenti koji će upisati prvu godinu spomenutih studija. Stipendije će biti dodijeljene u obliku jednokratne financijske pomoći u visini od 968 eura Stvaranje kvalitetnog i stručnog kadra Sveučilište dobilo novi laboratorij, a studenti još 20 dodatnih stipendija TIJEKOM ŠKOLSKIH PRAZNIKA kreće velik investicijski ciklus u obrazovnim ustanovama, u PŠ Zasadbreg omogućit će se uvjeti za jednosmjensku nastavu, u PŠ Gornji Hrašćan uredit će se učionice, a u OŠ Vratišinec i OŠ Draškovec uređenje kuhinje Sredstava za statičku sanaciju Kandidirali 18 škola i četiri dvorane za nacionalni natječaj SVE VEĆI broj mladih obitelji doseljava u Tenju, a dobrodošlicu im je zaželio i dugogodišnji vijećnik Josip Mihaljević Velika potreba za gradskim stanovima Uručeni ključevi 68 novih gradskih stanova u Tenji