Izbornik
Naslovnica Gradovi
Stvaranje kvalitetnog i stručnog kadra

Sveučilište dobilo novi laboratorij, a studenti još 20 dodatnih stipendija

Pravo na stipendiju moći će ostvariti studenti koji će upisati prvu godinu spomenutih studija. Stipendije će biti dodijeljene u obliku jednokratne financijske pomoći u visini od 968 eura
1/7
Foto: IVAN GROBENSKI/GLAS PODRAVINE
Gradsko vijeće prošli je tjedan donijelo odluku o dodjeli stipendija redovitim studentima Sveučilišta Sjever u Koprivnici u idućoj akademskoj godini. Grad stipendira oko 400 studenata

Gradsko vijeće Koprivnice donijelo je prošli tjedan odluku o stipendiranju studenata Sveučilišta Sjever, i to od iduće akademske godine.

Kako kažu u Gradskoj upravi, razvoj i rast te sve veću ulogu u kreiranju novih obrazovnih vrijednosti Sveučilišta Sjever za taj kraj i cijelu Hrvatsku, od samih početaka aktivno su podržavale gradske vlasti Koprivnice.

Ukupno 370.000 eura
Novi zamah prema stvaranju kvalitetnog i stručnog kadra dala je odluka gradskih vijećnika o dodjeljivanju stipendija redovitim studentima Sveučilišta Sjever Sveučilišnog centra u Koprivnici za akademsku 2023./2024. godinu.

Grad će tako dodatno dodjeljivati 20 stipendija. Sedam stipendija bit će dodijeljeno za stručni prijediplomski studij Prehrambene tehnologije te stručni prijediplomski studij Zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže. Šest stipendija dodijelit će se za stručni prijediplomski studij Logistike i mobilnosti.

- Tom odlukom potičemo nove smjerove na Sveučilištu Sjever i privlačenjem mladih ljudi u te smjerove dajemo buduću kvalitetu našem gospodarstvu i gospodarskim subjektima na području Koprivnice - naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Pravo na stipendiju moći će ostvariti studenti koji će upisati prvu godinu spomenutih studija. Stipendije će biti dodijeljene u obliku jednokratne financijske pomoći od 968 eura, odnosno oko 7300 kuna. U proračunu je za tu namjenu osigurano 19.360 eura. Grad Koprivnica svake godine stipendira oko 400 studenata za što izdvaja oko 370.000 eura.

U idućoj akademskoj godini, također, studentima Sveučilišnog centra Koprivnica vrata će otvoriti i nova zgrada centra laboratorija za studij Prehrambene tehnologije. Riječ je o studiju koji će imati veliku važnost u razvoju gospodarstva cijeloga kraja.

Sveučilište Sjever je u obnovu i opremanje zgrade uložilo više od dva milijuna eura vlastitih sredstava i time osiguralo moderne laboratorije nužne za edukaciju stručnjaka i znanstvenika iz područja prehrambene tehnologije. U zgradi su četiri laboratorija i pet predavaonica za ukupno 450 osoba koje će koristiti svi studenti Sveučilišta Sjever.

Niče logistički centar
Zgrada se otvorila u ponedjeljak prije tjedan dana, a priređeno je i svečano potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji Sveučilišta Sjever i Podravke kao nastavne baze Sveučilišta. Širenjem prostornih kapaciteta Sveučilišta i sklapanjem suradnje s vodećom prehrambenom industrijom u Hrvatskoj, Sveučilište Sjever nadograđuje kvalitetu obrazovanja koju osigurava svojim studentima, ističu u Sjeveru.

Osim toga, u tijeku je gradnja novog velikog Podravkina logističko-distributivnog centra (LCD), a završetak radova očekuje se krajem 2024. godine. Logističko-distributivni centar gradi se na površini veličine tri nogometna igrališta.

SVE VEĆI broj mladih obitelji doseljava u Tenju, a dobrodošlicu im je zaželio i dugogodišnji vijećnik Josip Mihaljević Velika potreba za gradskim stanovima Uručeni ključevi 68 novih gradskih stanova u Tenji VJEČNA LJUBAV Tradicionalno, u subotu 17. lipnja održat će se "Susret pjesnika na Ljubičinom grobu" i svečano otkrivanje ploče sa stihovima pjesnikinje Sonje Manojlović u Prolazu hrvatskih pjesnika. 34. Večer hrvatske ljubavne poezije počinje u 18 sati 34. Vrazova Ljubica Pisma Ivana Meštrovića i njegove Ruže 'zvijezde' su 34. Vrazove Ljubice Gradonačelnici Vinkovaca i Otoka, Ivan Bosančić i Josip Šarić, obojica iz HDZ-a, poručili su na konferenciji za novinare da se nitko ne treba plašiti najavljene porezne reforme Porezna reforma Bosančić: U početku ćemo izgubiti, ali 2024. vratit ćemo se na početne pozicije