Izbornik
Naslovnica Županije
Sredstava za statičku sanaciju

Kandidirali 18 škola i četiri dvorane za nacionalni natječaj

TIJEKOM ŠKOLSKIH PRAZNIKA kreće velik investicijski ciklus u obrazovnim ustanovama, u PŠ Zasadbreg omogućit će se uvjeti za jednosmjensku nastavu, u PŠ Gornji Hrašćan uredit će se učionice, a u OŠ Vratišinec i OŠ Draškovec uređenje kuhinje
Foto: Međimurska županija
Potpisani su ugovori o izvođenju radova na statičkoj sanaciji i jačanju konstrukcija na školskim zgradama u Goričanu, Sivici i Palinovcu

Potpisani su ugovori o izvođenju radova na statičkoj sanaciji i jačanju konstrukcija na školskim zgradama u Goričanu, Sivici i Palinovcu ukupne vrijednosti 204.704 eura.

Sportske dvorane
– Iz ove područne škole u Sivici šaljemo poruku da skrbimo i o malim školskim odjelima poput ovog. Nakon detekcije oštećenja na objektima nekih naših školskih ustanova u potresu, u ovom vremenu prilika prijavili smo i uspjeli doći do sredstava za statičku sanaciju. Želimo iskoristiti svaku šansu na nacionalnim i natječajima iz EU fondova, zato smo intenzivirali pripremu projektne dokumentacije. Težimo sve naše osnovne škole dovesti do uvjeta za jednosmjensku nastavu i u svim sredinama izgraditi sportske dvorane i ovog trenutka smo pripremljeni za natječaje – rekao je župan Matija Posavec i dodao da je projektna dokumentacija za prijavu na Nacionalni program oporavka i otpornosti pripremljena za 15 osnovnih škola, tri srednje škole te četiri sportske dvorane. Građevinsko-obrtnički radovi u područnom školskom odjelu OŠ Podturen u Sivici iznosit će 77.257 eura, na zgradi područne škole OŠ Hodošan u Palinovcu 69.033 eura, a na objektu Osnovne škole Goričan 58.413 eura. O važnosti investicija govorili su ravnatelji Marijana Cerovec, Damir Kovačić i Zlatko Varošanec te načelnici Perica Hajdarović i Miljenko Horvat, zahvalivši Županiji na ulaganjima u obrazovanje.

Tijekom školskih praznika Međimurska županija kreće u još jedan velik investicijski ciklus u obrazovnim ustanovama, tako će se u PŠ Zasadbreg izvesti rekonstrukcija prostora kako bi se školi omogućili uvjeti za jednosmjensku nastavu, u PŠ Gornji Hrašćan uredit će se učionice, u OŠ Vratišinec slijedi rekonstrukcija i opremanje školske kuhinje, a u OŠ Draškovec uređenje kuhinje. U OŠ Donja Dubrava uredit će se dvorište, u OŠ Mursko Središće postavit će se videonadzor, dok će se u PŠ Gardinovec obnoviti fasada zgrade, a u učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec sljedeći zahvat bit će rekonstrukcija kuhinje.

Dorasli zadatku
Ravnatelj OŠ Hodošan Damir Kovačić zahvalio je Županiji istaknuvši da mu je drago što će se sredstva uložiti i u područni odjel u Palinovcu koji pohađaju 22 učenika.

– Područna škola srce je svakog malog mjesta i zato ulaganja imaju još veću vrijednost – rekao je.

Direktor izvođača radova Igor Tekeli rekao je da je rok za izvedbu kratak, a radi se o zahtjevnim građevinskim postupcima.

– No, dorasli smo zadatku pa ćemo školske prostore ne samo osigurati već i uljepšati – rekao je.

Potpisivanju ugovora nazočili su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah te pročelnica za međunarodnu suradnju, investicije i projekte Anita Perešin.

UTRKA je vožena na novoj lokaciji, a pehare najboljima uručio je župan brodsko-posavski Danijel Marušić Treće Otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim motoutrkama Brod Open Race Stotinu vozača, zaljubljenika u adrenalin i brzu vožnju na motospektaklu u Bjelišu VJEČNA LJUBAV Tradicionalno, u subotu 17. lipnja održat će se "Susret pjesnika na Ljubičinom grobu" i svečano otkrivanje ploče sa stihovima pjesnikinje Sonje Manojlović u Prolazu hrvatskih pjesnika. 34. Večer hrvatske ljubavne poezije počinje u 18 sati 34. Vrazova Ljubica Pisma Ivana Meštrovića i njegove Ruže 'zvijezde' su 34. Vrazove Ljubice Najuspješnija bila je ekipa PIS SISAK koju čine Jakov Janušić, Mateo Novosel i Antonio Blažinčić iz Tehničke škole Sisak te učenici Strukovne škole Patrik Cerovac i Marko Milković Predstavilo se 10 tvrtki iz područja videoigara Gejmomanija - 34 igrača na natjecanju u videoigrama