Izbornik
Naslovnica Županije
Treće Otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim motoutrkama Brod Open Race

Stotinu vozača, zaljubljenika u adrenalin i brzu vožnju na motospektaklu u Bjelišu

UTRKA je vožena na novoj lokaciji, a pehare najboljima uručio je župan brodsko-posavski Danijel Marušić
1/4
Foto: bpz.hr

U Slavonskom je Brodu treću godinu zaredom održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim motoutrkama Brod Open Race u organizaciji udruge Big Bike Racing.

Ovogodišnja utrka vožena je na novoj lokaciji u naselju Bjeliš, a pokrovitelji su bili Brodsko-posavska županija, Grad Slavonski Brod i općina Klakar.

Prema očekivanju, okupio se velik broj natjecatelja, osobito u najjačim kategorijama. Sudjelovalo je više od stotinu vozača, zaljubljenika u adrenalin, brzu vožnju i motocikle iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije i Austrije.

Staza na kojoj se održavala utrka duga je 1700 metara, a vozile su se cestovne motoutrke, brzinci i oldtimeri, ukupno sedam utrka u različitim disciplinama. Svi gledatelji mogli su uživati i u pravoj adrenalinskoj poslastici – stunt showu Dejana Špoljara.

Utrci je nazočio i župan Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijel Marušić koji je svim natjecateljima poželio uspjeh, najboljima uručio pehare te zahvalio organizatorima za sav uloženi trud prilikom organizacije utrke kojom doprinose promociji svog grada i županije.

Brod Open Race ponovno je okupio brojne zaljubljenike u motociklističke utrke koji su sve dobre vožnje nagradili pljeskom. Članovi domaćeg kluba Big Bike Racing bili su veoma uspješni. Nenad Jagodić osvojio je dva prva mjesta, Jovan Šukurma drugo, Antonio Marić dva treća, a Dejan Blažević i Teo Sekuć po dva četvrta mjesta.

Podsjetimo, Brođani su 2021. godine dobili i nagradu Hrvatskog motociklističkog saveza za najbolje organiziranu utrku. 

Gradonačelnici Vinkovaca i Otoka, Ivan Bosančić i Josip Šarić, obojica iz HDZ-a, poručili su na konferenciji za novinare da se nitko ne treba plašiti najavljene porezne reforme Porezna reforma Bosančić: U početku ćemo izgubiti, ali 2024. vratit ćemo se na početne pozicije U Međimurje su s prestižnog natjecanja održanog u Londonu stigle dvije zlatne, osam srebrnih i 15 brončanih medalja Na jubilarnom prestižnom natjecanju u konkurenciji 18.250 vina iz 57 država Na Decanteru Međimurci osvojili 25 medalja NABAVLJENA i ugrađena oprema koristit će se za proučavanje i razvijanje metoda mriještenja europske plosnate kamenice Projekt ARGOS za unapređenje akvakulture i ribarstva u Jadranu provode županije i regije s obje strane Jadrana Mrijestilište na kojem će se proučavti europska plosnata kamenica