Izbornik
Naslovnica Županije
Projekt ARGOS za unapređenje akvakulture i ribarstva u Jadranu provode županije i regije s obje strane Jadrana

Mrijestilište na kojem će se proučavti europska plosnata kamenica

NABAVLJENA i ugrađena oprema koristit će se za proučavanje i razvijanje metoda mriještenja europske plosnate kamenice
1/2
Foto: DNŽ
Osim ulaganja u laboratorij za mrijestilište na Bistrini projektom je izrađena i zajednička stručna studija kojom će se unaprijediti sektor akvakulture i ribarstva u Jadranu

Završene radove na uređenju i opremanju mrijestilišta za školjkaše na Bistrini, što je ostvareno u sklopu projekta ARGOS, obišao je župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i suradnicima. Riječ je o investiciji od 220 tisuća eura. Nabavljena i ugrađena oprema koristit će se za proučavanje i razvijanje metoda mriještenja europske plosnate kamenice, što će znatno pridonijeti lokalnoj školjkarskoj industriji.

Projekt ARGOS znači "Zajedničko upravljanje aktivnostima održivog ribarstva i akvakulture za zaštitu morskih resursa Jadranskog mora". Realizira se u sklopu programa INTERREG Italija-Hrvatska, a uključene su sve jadranske županije i osam talijanskih jadranskih regija. Ukupna vrijednost projekta je 5,725.155 eura, a Dubrovačko-neretvanska županija raspolaže s 409.425 eura.

Osim ulaganja u laboratorij za mrijestilište na Bistrini projektom je izrađena i zajednička stručna studija kojom će se unaprijediti sektor akvakulture i ribarstva u Jadranu. Dubrovačko-neretvanska županija izradila je tri stručne studije kao sastavnice zajedničkog dokumenta. Laboratorij će, nakon potpisivanja sporazuma sa Sveučilištem u Dubrovniku, njima biti ustupljen na korištenje.

Novac je spreman za ukupno 100 projekata socijalnih, zdravstvenih, humanitarnih i braniteljskih udruga, a najviše su dobile udruge koje se brinu za umirovljenike i osobe starije životne dobi Novac za 100 projekta socijalnih, zdravstvenih, humanitarnih i braniteljskih udruga Udrugama 374.000 €: Najmanje što možemo jest da vas financijski podržimo U četiri dana Terezijana će građanima ponuditi više od 150 događanja, napomenula je ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu, koji je i organizator manifestacije U četiri dana Terezijane više od 150 događanja "Ove godine sviramo rock" - orkestar sa 150 glazbenika izvodit će Floyde i Zeppeline Postoje privatne inicijative i neka nova rješenja u sustavu Grada Trenutačno 49 djece čeka mjesto u nekom gradskom vrtiću u Koprivnici Gradonačelnik: Sva će djeca biti upisana u vrtiće