Izbornik
Naslovnica Gradovi
U četiri dana Terezijane više od 150 događanja

"Ove godine sviramo rock" - orkestar sa 150 glazbenika izvodit će Floyde i Zeppeline

U četiri dana Terezijana će građanima ponuditi više od 150 događanja, napomenula je ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu, koji je i organizator manifestacije
1/9
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Na 27. Terezijani park će biti podijeljen u craft zonu, art zonu, čudesnu šumu zonu, ulični program i dvije glavne pozornice – kazala je ravnateljica Hrpalo

Bjelovarčane čeka prava zabavna poslastica, a prema najavama organizatora riječ je o četiri uzbudljiva dana bogatog glazbenog, gastronomskog, dječjeg i kulturnog programa. Radi se o najvećoj bjelovarskoj manifestaciji, 27. Terezijani, koja počinje 15. lipnja u četvrtak i završava u nedjelju 18. lipnja.

Više od 150 programa
U četiri dana Terezijana će građanima ponuditi više od 150 događanja, napomenula je ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu, koje je i organizator manifestacije.

– Imat ćemo dvije pozornice, jednu smo nazvali pozornica "Park" kod Gradske uprave, a druga pozornica "Korzo" između DM-a i Franza. Imat ćemo aktivnosti i na paviljonu i to centralni događaj, dakle svečana povorka i carski vojni bal. Park će biti podijeljen u zone, tako imamo craft zonu, art zonu, čudesna šuma zona, ulični program i dvije glavne pozornice – kazala je ravnateljica Hrpalo i dodala:

– Otvorenje Terezijane će biti u četvrtak u atriju Gradskog muzeja i zatim koncert Big Benda Bjelovar u proširenom izdanju s popularnim solistima. Imat ćemo više od 150 programa, nastupat će još Miroslav Škoro, Let 3, Severina, Silente, Klapa Intrade, Dixieland band,Tribute band Dino Dvornik, Tribute band EKV, orkestri Glazbene škole Bjelovar i Virovitica, Orkestar Velenje iz Slovenije – rekla je, među ostalim, ravnateljica Hrpalo. Osim nje, u organizacijskom timu nalaze se poznati hrvatski i bjelovarski glumac i redatelj Ivan Ožegović koji je režiserski zadužen za carski vojni bal koji će okupiti više od 500 ljudi, zatim Sara i Ivan Oškera koji će organizirati veliki koncert sa simfonijskim orkestrom na kojem će nastupiti više od 150 glazbenika. Zatim mladi i uspješni glazbenik Luka Iverac iz Dixieland banda...

Gudači, rogovi i udaraljkaši
Sara Oškera, profesorica saksofona i članica Big Benda Bjelovar, istaknula je posebnost otvorenja Terezijane.

– Big Bend će nastupiti u jako proširenom sastavu. Svirat ćemo hitove benda ABBA. Zvali smo u goste gudače, čak smo dodali i rogove, pojačali smo udaraljkaški sastav i još će nam u goste doći ženski bjelovarski zbor Vox Feminae. Također, stižu nam glazbena pojačanja iz Srbije, Slovenije, Austrije, Turske i zaista nas očekuje odlično otvorenje – kazala je Sara Oškera.

Ivan Oškera, profesor roga priprema simfonijski orkestar Glazbene škole Vatroslava Lisinskog i Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice.

– Za razliku od prošle godine kada smo svirali filmsku glazbu, ove godine ćemo svirati rock. Izvodit ćemo hitove Pink Floyda, Led Zeppelina i drugih. Povećali smo orkestar tako da će biti oko 150 glazbenika na pozornici i to će biti jedan pravi spektakl – kazao je Ivan Oškera.

Dodatnih tisuću stolica jer očekujemo velik broj ljudi

Ivan Ožegović istaknuo je da će na carskom balom biti više od 500 ljudi i da će biti velikog iznenađenja, a o čemu se radi, ostavio je posjetiteljima da sami otkriju svojim dolaskom. Ovogodišnjom organizacijom zadovoljan je i gradonačelnik Hrebak.

– Sve je super posloženo i organizirano, pohvaljujem ekipu iz CUK-a. Ovo će biti vrhunska Terezijana, vjerujem bolja i od prošle. Evo samo za koncerte simfonijskih orkestara smo kupili dodatnih tisuću stolica jer očekujemo zaista velik broj ljudi. Naravno, ja se nadam da neće biti kiše idućeg vikenda i da se dovoljno ispadala – kazao je gradonačelnik Hrebak. Inače, nakon koncerta Big Benda nastup će imati Miroslav Škoro.

Izložba se organizira s ciljem da se stočarima, stručnjacima i posjetiteljima prikažu dosezi u uzgoju pojedinih pasmina, da se stimulira uzgajivače stoke te u konačnici pridonese unapređenju stočarstva na ovom području Tradicija i trud uzgajivača Odabrana najbolja grla hrvatskog hladnokrvnjaka Iznad svega zahvala djeci koja su bila strpljiva u iščekivanju ovoga trenutka i otvaranja njihove sportske dvorane, poručio je Blaženko Boban Otvorene i dvije nove učionice Od Splita do Omiša nije bilo sportske dvorane. Danas je imamo Slavonija, Baranja i Srijem bit će domaćini vinskim znalcima, ocjenjivačima, novinarima, sommelierima i proizvođačima Slavonija, Baranja i Srijem bit će domaćini svjetskim vinskim znalcima od 13. do 17. lipnja Manifestacija Go GROW graševinu stavlja na svjetsku vinsku kartu