Izbornik
Naslovnica Županije
Na jubilarnom prestižnom natjecanju u konkurenciji 18.250 vina iz 57 država

Na Decanteru Međimurci osvojili 25 medalja

U Međimurje su s prestižnog natjecanja održanog u Londonu stigle dvije zlatne, osam srebrnih i 15 brončanih medalja
Foto: Međimurska županija

Međimurska vina i ove su godine nagrađena na najprestižnijem vinskom natjecanju Decanter World Awards, koji je jubilarni 20. put održan u Londonu. U Međimurje su odande stigle dvije zlatne, osam srebrnih i 15 brončanih medalja. Nakon izvrsnih rezultata koje vinari iz godine u godinu ostvaruju na ovom natjecanju, iznimno veseli što su njihov trud i kvaliteta ove godine nagrađeni s 25 medalja, kaže župan Matija Posavec. Više od 230 vinskih stručnjaka, uključujući 53 majstora vina i jedanaest somelijera iz 30 zemalja kušalo je i ocijenilo 18.250 vina iz 57 zemalja svijeta. Hrvatska je osvojila 358 medalja. Vrhunska međimurska vina dosad su osvojila gotovo 80 medalja na prestižnom Decanteru, najvećem i najutjecajnijem vinskom natjecanju na svijetu. Nagrade s ovog natjecanja rezultat su truda i znanja naših vinara te primjene novih tehnologija.

– Osvojene medalje još jedna su potvrda da su Međimurje i međimurska vina visoko pozicionirani na svjetskoj vinskoj karti – ističe. Kao najveći poklon za njezinu 110. obljetnicu vinariji Štampar stigla je zlatna medalja iz Londona za pjenušac Urban White. Zlato je osvojio i pušipel Mađerka Vinarije Cmrečnjak. 

NABAVLJENA i ugrađena oprema koristit će se za proučavanje i razvijanje metoda mriještenja europske plosnate kamenice Projekt ARGOS za unapređenje akvakulture i ribarstva u Jadranu provode županije i regije s obje strane Jadrana Mrijestilište na kojem će se proučavti europska plosnata kamenica Najuspješnija bila je ekipa PIS SISAK koju čine Jakov Janušić, Mateo Novosel i Antonio Blažinčić iz Tehničke škole Sisak te učenici Strukovne škole Patrik Cerovac i Marko Milković Predstavilo se 10 tvrtki iz područja videoigara Gejmomanija - 34 igrača na natjecanju u videoigrama U četiri dana Terezijana će građanima ponuditi više od 150 događanja, napomenula je ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu, koji je i organizator manifestacije U četiri dana Terezijane više od 150 događanja "Ove godine sviramo rock" - orkestar sa 150 glazbenika izvodit će Floyde i Zeppeline