Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Velik odaziv na 23. Terezijanu

Caricu Mariju Tereziju došlo pogledati 20 tisuća građana

Terezijana Bjelovar
1/9
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Ovogodišnju je manifestaciju obilježila je i međunarodna suradnja s husarima iz Mađarske i Italije, koji su najavili svoj povratak

Najpoznatija bjelovarska manifestacija Terezijana ove je godine održana 23. put te je, sudeći po reakcijama Bjelovarčana, nadmašila sva očekivanja. Bogat program, koncerti, više od 150 izlagača tijekom tri dana trajanja, oduševilo je čak 20 tisuća posjetitelja iz Bjelovara i okolice. Ovogodišnju je manifestaciju obilježila i međunarodna suradnja s husarima iz Mađarske i Italije koji su, iznenađeni kvalitetom bjelovarske konjice, najavili svoj povratak u većem broju.

Bogat gastro show

– Terezijana nikada nije bila bogatija i posjećenija, ali već razmišljam o idućoj godini kada ćemo se još poboljšati. Vrijeme nas je zaista poslužilo, a posebno sam ponosna na činjenicu da je svatko, bez obzira na dob, mogao naći nešto za sebe svaki dan tijekom trajanja – kazala je Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bjelovar koja je, pod sponzorstvom Grada Bjelovara, organizirala Terezijanu.

Dario Hrebak s koalicijskim partnerima Vladajuća koalicija u Bjelovaru najavila nove poteze Pomagat će tvrtkama da lakše dođu do novca iz EU

Posebno je istaknula Bjelovarske husare koji su se predstavili s drugom najvećom konjicom u Hrvatskoj, izložbu ukrašenih konjskih kočija, izložbu “Carstvo divljine“, ali i povorku povodom dolaska carice Marije Terezije, osnivačice Bjelovara.

Carica se već udomaćila među bjelovarskim pukom jer dolazi svake godine, a pučani su je spremno i sa zadovoljstvom dočekali kako bi se pokazali u što boljem svijetlu. Doček je upriličen ispred povijesne jezgre – Palisade, gdje je pucnjem iz topa najavljen dolazak carice. U čast njezinog dolaska, održan je svečani bal i šaljivi scenski prikaz u izvedbi HORKUD-a Golub i Bjelovarskog kazališta.

Subota je kulminirala i imala najveći broj posjetitelja ispunivši dupkom bjelovarske ulice koji su gledali vatreni show, modnu reviju Moderni etno te se zabavili na koncertu Halida Bešlića koji je, uz Hladno Pivo, Učiteljice, Slavonske lole i bend Fjaker zabavljao sve tijekom trajanja manifestacije.

Siscia jazz & blues festival Sisak Od 20. lipnja održat će se 13. 'Siscia jazz & blues festival'

Gastro show tijekom Terezijane istaknuo se kao jedan od najboljih do sada te se na njemu mogao naći fiš paprikaš, lovački gulaš, domaći kruh, peciva i štrudle, fritule, “poderane gaće”, bjelovarsko craft pivo Zepellin kao i ostala brza hrana i slastice. Kao uspomena s ove Terezijane zasigurno će ostati autohtone bjelovarske praline proizvedene samo za ovu priliku.

U završnom dijelu Terezijane održan je izbor za Miss Bjelovarsko-bilogorske županije za Miss Hrvatske 2018., a pobjedu je odnijela dvadesetogodišnja Ivana Marušić iz Bjelovara, studentica na Tehničkom veleučilištu.

Jedna od najboljih

– Ovogodišnju Terezijanu možemo s ponosom nazvati jednom od najboljih dosad održanih, ostaje nam da vam svima od srca najiskrenije zahvalimo. Grad ne čine samo njegovi obrisi ili ulice, grad su ljudi. Ljudi koji su utrošili nebrojene sate u uvježbavanje, u pripremu svih programa kojima smo ispunili ulice i trgove našeg Bjelovara i pokazali kako je ipak u našem dvorištu trava zelenija i organizacija uspješnija – poručila je Ana Kelek.

Prvi park za pse u Bjelovaru Bjelovar Dobili prvi park za pse