Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Novi projekt

Čazma i općina Štefanje educirat će građane o odlaganju otpada

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i načelnik općine Štefanje Ivo Emić
Foto: Grad Čazma
Vrijednost projekta je oko 300.000 kuna, a svrha je podignuti svijest građana o razvrstavanju otpada

"Čuvajmo okoliš zajedno" projekt je za koji su sporazum o udruživanju potpisali Grad Čazma i Općina Štefanje. Projekt će se prijaviti u sklopu javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Fonda za zaštitu okolišu za nepovratnu dodjelu sredstava. Uvjet prijave je da jedinica lokalne samouprave ima više od 10.000 stanovnika. Budući da Čazma ima manje stanovnika, udružila se s Općinom Štefanje pa se zajedno prijavljuju. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 300.000 kuna, a mogućnost sufinanciranja je 85 posto. Svrha je podignuti svijest građana o važnosti razvrstavanja otpada i smanjenju otpada na odlagalištu.

Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme Ulaganja Za obnovu čazmanskih crkvi oko milijun kuna

– Ovaj je sporazum vrlo bitan, jer mi kao susjedne jedinice lokalne samouprave imamo puno prostora za udruživanje. Ovakvim udruživanjem radimo sigurno dobro našim građanima. Ovdje trebamo uključiti naše mlade jer oni su jako bitni za aktivnu promidžbu gospodarenja otpadom, pa su i vrtićarci i školarci itekako dobro došli u provođenju ove aktivnosti. Novac ćemo uložiti u promidžbu kojom ćemo naše građane educirati o odlaganju otpada – kazao je Pirak.

Načelnik Općine Štefanje Ivo Emić složio se s gradonačelnikom Pirakom da ovo nije jedina tema u kojoj ove dvije jedinice lokalne samouprave mogu surađivati. 

– Hvala kolegi Piraku na suradnji, a tema ima još puno za suradnju kao što je magistralni vod, brza cesta Bjelovar, Štefanje, Čazma i Križ – zaključio je načelnik Emić.

Klaonica u poslovnoj zoni Laminska u općini Štefanje Bjelovarsko-bilogorska županija U općini Štefanje otvara se najveća klaonica u središnjoj Hrvatskoj