Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Bjelovarsko-bilogorska županija

U općini Štefanje otvara se najveća klaonica u središnjoj Hrvatskoj

Klaonica u poslovnoj zoni Laminska u općini Štefanje
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Klaonica trenutno zapošljava sedam djelatnika s područja Općine Štefanje, a veći dio stoke otkupljivat će se od domaćih proizvođača s područja općina Štefanje, Ivanske i Bereka te ostalih općina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije

U Poslovnoj zoni Laminska na području općine Štefanje uskoro će se otvoriti najveća klaonica u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a i šire. Riječ je o investiciji od milijun eura koje je uložio obrt A. D. M. iz Splita čiji je vlasnik Martin Samardžić.

Pogon klaonice prostire se na 900 metara kvadratnih i obuhvaća klaonicu, hladnjaču te ostale tehničke prostorije. Iz Bjelovarsko-bilogorske županije izvijestili su kako je u klaonici izvršen tehnički pregled, a čeka se uporabna dozvola te potrebna odobrenja Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinarstvo. Dozvole će, očekuje se, biti izdane sredinom prosinca nakon čega će klaonica biti spremna za rad.

Klaonica trenutno zapošljava sedam djelatnika s područja Općine Štefanje, a veći dio stoke otkupljivat će se od domaćih proizvođača s područja općina Štefanje, Ivanske i Bereka te ostalih općina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Mogući kapacitet klanja je 150 grla dnevno, a otvorenjem i radom klaonice otvorit će se i novo tržište našim poljoprivrednim proizvođačima. Poslovnu zonu ovih dana obišao je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i to u pratnji načelnika općine Štefanje Ive Emića, kao i vlasnika obrta  A.D.M.