Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ČAZMA

Čazma Natura dat će Gradu snažan vjetar u leđa

1/2
Foto: Grad Čazma
Delegacija Grada, na čelu s gradonačelnikom, uvjerila se da je projekt u završnoj fazi gradnje

Delegacija Grada Čazme, predvođena gradonačelnikom Dinkom Pirakom, obišla je dijelove projekta Čazma Natura – Multifunkcionalni centar, Arboretum pokraj OŠ Čazma i Ribički kompleks Vustje. Projekt Čazma Natura vrijedan je 26 milijuna kuna i najveći je u povijesti Grada Čazme i u završnoj je fazi izgradnje.

Grad Bjelovar nastavlja s digitalnom tranzicijom Djeca će se u vrtiće upisivati e-prijavom koja onemogućava upise preko reda

– Očekujemo da baš taj kapitalni projekt našoj Čazmi da novi, krupan zamah, snažan vjetar u leđa. Vjerujem kako će privući turiste, ali i potaknuti domaće ljude da se okrenu turističkoj gospodarskoj grani, kontinentalnom turizmu, i da upravo na taj način osiguraju sredstva za život za sebe i svoje obitelji. Ovaj projekt vezan je kroz desetak točaka koje obrađujemo u našem kraju, nije to samo središte Čazme, već su tu uklopljeni i sportski sadržaji, tu je šetnica, arboretum kod škole, interpretacijski prostor koji će služiti za prihvat gostiju i turističku djelatnost gdje želimo pokazati ljudima što to čazmanski kraj ima. Glavni dio projekta gradnja je prvog biološkog bazena u Hrvatskoj cijena kojeg je i najveći izdatak u sklopu projekta, oko 12 milijuna kuna – kazao je tijekom obilaska gradonačelnik Pirak.

Foto: Grad Čazma

Inače, glavni cilj ovog povijesnog čazmanskog projekta je pridonijeti održivom korištenju prirodne baštine s ciljem stvaranja održivog društveno-gospodarskog razvoja na regionalnoj razini kroz razvoj zelenog turizma Grada Čazme. Na području grada će se putem uređenja u funkciju staviti 123 sadržaja posjetiteljske infrastrukture.