Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
BIOKEMIJA OKOLIŠA I ODRŽIVA GRADNJA

Čeka se oprema za Centar za održivi razvoj

Foto: Međimurska županija
Laboratorij biokemije okoliša bit će opremljen opremom vrijednom 2,872.500 kuna, a isporuka opreme očekuje se u siječnju 2021. godine

Pri kraju je izgradnja Centra za održivi razvoj, koji će služiti za provedbu istraživačkog i eksperimentalnog razvoja u području biokemije okoliša i održive gradnje.

Matija Posavec RASHODI U IZBORNOJ GODINI MANJI ZA 15 POSTO Proračun za 2021. godinu 250 milijuna kn

Zgrada Centra je površine 689 četvornih metara. Laboratoriji će se nalaziti u prizemlju i na katu zgrade. Prostorije su kompletno obnovljene i spremne za opremanje. Laboratorij biokemije okoliša bit će opremljen opremom vrijednom 2,872.500 kuna, a isporuka opreme očekuje se u siječnju 2021. godine. U tijeku je javna nabava za opremanje Centra i opremanje laboratorija za održivu gradnju, primijenjenu automatiku i proširenu stvarnost.

Antun Mikec dobitnici najviših javnih priznanja Počasni građanin dr. sc. Antun Mikec stipendijama pomaže 211 djece i mladih

– Ponosan sam što Međimursko veleučilište razvijamo kroz znanstvenu izvrsnost, a novi Centar održivog razvoja sa svojim će laboratorijima unaprijediti kvalitetu obrazovanja i istraživanja za potrebe gospodarstva i ojačati suradnju Međimurskog veleučilišta u Čakovcu s drugim istraživačkim institucijama. Centrom održivog razvoja osigurat ćemo istraživačko-razvojnu infrastrukturu te će se time u konačnici povećati broj primjenjivih istraživačkih i razvojnih projekata u Međimurskoj županiji – rekao je župan Matija Posavec koji je obišao obnovljene prostorije bivše vojarne s državnim tajnikom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislavom Paljakom i dekanom Međimurskog veleučilišta Igorom Klopotanom. Blizu Centra su studentski dom, studentski restoran, Razvojno-edukacijski centar za metalsku jezgru i TIC.