Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
RASHODI U IZBORNOJ GODINI MANJI ZA 15 POSTO

Proračun za 2021. godinu 250 milijuna kn

Matija Posavec
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Budući da je ovo proračun u "izbornoj godini", napravili smo potpuni obrat, a taj je da je smanjena rashodovna strana za 15 posto u odnosu na 2020., smanjeno je zaduženje za 50 posto, završena je velika većina investicija i samo nastavljamo s projektima i programima, kao i svih godina, kazao je župan Posavec

Proračun Međimurske županije za 2021. iznosi 245 milijuna kuna. Župan Matija Posavec rekao je da se proračun donosi u vrlo izazovnim uvjetima izazvanih pandemijom koja je promijenila živote većine građana, od kojih su mnogi direktni ili indirektni korisnici proračuna.

Traži se sklapanje razvojnog sporazuma za kvalitetnije povlačenje novca iz fondova EU Spremni projekti vrijedni dvije milijarde kuna, najveći je brza pruga Čakovec – Zagreb

Prihodovna strana temeljena je na gospodarskim kretanjima, kretanjima na tržištu rada i poreznoj reformi koja predviđa smanjenje poreznih stopa poreza na dohodak, koji će imati financijski učinak na proračune lokalne i regionalne samouprave. Unatoč izazovima, proračun Međimurske županije za 2021. prati, istaknuo je, kontinuitet politike izvršne vlasti prema kojoj se zadržava visoka socijalna osjetljivost i usmjeravanje proračuna prema građanima i razvojnu komponentu u realizaciji kapitalnih investicija iz EU fondova koje će se završiti.

DJELATNOST SANITETSKOG PRIJEVOZA Godišnje prevezu čak 25.000 pacijenata

– Budući da je ovo proračun u "izbornoj godini", napravili smo potpuni obrat, a taj je da je smanjena rashodovna strana za 15 posto u odnosu na 2020., smanjeno je zaduženje za 50 posto, završena je velika većina investicija i samo nastavljamo s projektima i programima, kao i svih godina. Sportskim rječnikom, promatram li cijeli mandat kao jednu utakmicu, ako dobro odigrate, u zadnjim minutama samo je mirno privedete stvari kraju. Nekoliko mjeseci prije izbora svako zaduživanje, razna obećanja, najava velikih projekata je podcjenjivanje zdravog razuma građana – rekao je župan Posavec.