Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
DJELATNOST SANITETSKOG PRIJEVOZA

Godišnje prevezu čak 25.000 pacijenata

Foto: Međimurska županija
Uspostavljeni su timovi hitne medicinske pomoći u Murskom Središću, Prelogu i Kotoribi, za koje Međimurska županija izdvaja gotovo 700.000 kuna godišnje, rekao je župan Matija Posavec

Uskoro počinje rekonstrukcija i uređenje prostora za djelatnost sanitetskog prijevoza, koji u Međimurskoj županiji obavlja osam timova, a godišnje prevezu više od 25.000 pacijenata. Revitalizacijom dijela Paviljona 2 u krugu Županijske bolnice podići će se standard medicinskih usluga pacijentima, ali i olakšati rad djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Projekt vrijedan oko 11 milijuna kuna "Goričko sviralo" nova turistička atrakcija na Mađerkinu bregu u općini Štrigovi

U veljači 2020. Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu, uz suglasnost osnivača Međimurske županije i u dogovoru s Domom zdravlja, donijelo je odluku o proširenju djelatnosti Zavoda za hitnu medicinu sanitetskim prijevozom. Rekonstrukcijom podruma, prizemlja i prvog kata Paviljona 2 bit će, pojasnila je, obuhvaćeno unutarnje uređenje i opremanje prostora za potrebe djelatnosti sanitetskog prijevoza i uprave zgrade.

Vrijednost investicije je 1,6 milijuna kuna, a rok za dovršenje radova koji započinju 1. listopada je 60 dana. Izvođač radova je tvrtka Team građenje iz Čakovca. Zavod za hitnu medicinu pokriva više od 112.000 stanovnika i ima odlično uspostavljenu mrežu pružanja hitne medicinske usluge u cijelom Međimurju. Uspostavljeni su timovi u Murskom Središću, Prelogu i Kotoribi, za koje Međimurska županija izdvaja gotovo 700.000 kuna godišnje. Dio je to ulaganja u jedinstveni način sustava zdravstvene zaštite u Međimurju, kojim se nastoji pacijentima pružiti brži i efikasniji hitan prijevoz.

MJERE ZA SVE GENERACIJE GRAĐANA Djeci asistenti, mladima pomoć i subvencije za kuće

– Nastavit ćemo s ulaganjima u zdravstveni sustav, a sljedeći korak je rekonstrukcija pristupne ceste i Paviljona 1 – najavio je župan Matija Posavec.